Hirdetés

A Marvel filmes univerzum negyedik fázisa Tessa Thompson szerint sokat fejlődik diverzitás terén

|

Azt már tudjuk, hogy a következő Thor moziban Tessa Thompson királynőt fog keresni maga mellé, de a Valkűrt játszó színésznő szerint az egész MCU fókuszába is a diverzitás kerül majd a jövőben.

Hirdetés

Egy interjú során pár napja a Marvel mozik Valkűrje, Tessa Thompson arról beszélt, hogy a képregényes univerzum további filmjeiben, tehát az MCU szám szerint negyedik fázisában jóval nagyobb szerephez jut a diverzitás. Azt is elmesélte, szerinte ez miért kiemelten fontos. 

Hirdetés

Thompson szerint ezek a filmek temérdek emberhez elérnek szerte a bolygón, és éppen ezért számít hatalmas dolognak az, ha sikerül bennük megfelelően reprezentálni a különböző bőrszínű embereket, a fogyatékkal élőket, vagy épp az LGBTQIA (lesbian, gay, bisexual, transgender/transexual, queer/questioning, intersex, allied/asexual/aromantic/agender) közösség tagjait.

A színésznő külön kitért arra, hogy millió és millió fiatal is megnézi ezeket a képregényfilmeket, akinek számára nagyon fontos és értékes lehet az, ha olyan karakterekkel találkoznak, akik hasonlítanak rájuk. Szerinte a képregények narratívája pontosan erről szól, a Marvel füzeteiben egy halom izgalmas karakter található - például menő queer szuperhősök is, akiknek Thompson véleménye szerint a filmvásznon is ott a helyük, épp ezért örül annyira Valkűr szereplésének. 

A diverzitás témakörében egyébként nemrég a Sólymot alakító Anthony Mackie is megszólalt, aki egészen konkrétan rasszista filmnek nevezte a Fekete Párducot, mivel szerinte azzal, hogy ennek a mozinak fekete volt az írója, a producere, de még a jelmeztervezője és a kaszkadőrkoreográfusa is, tulajdonképpen a Marvel Studios azt üzente, hogy erre a filmre csak fekete szakembereket lehet alkalmazni, ezzel pedig szerinte egyben azt is kinyilvánította a stúdió, hogy az illetők nem elég jók arra, hogy egy főleg fehér stábban is dolgozzanak - mivel más filmjeiknél nem kérték fel őket ezekre a munkákra.

A S.H.I.E.L.D. ügynökei tévésorozatban a Szellemlovast játszó Gabriel Luna pedig arról beszélt a közelmúltban, karakterének nagyon kevés esélye van arra, hogy saját mozifilmet kapjon, mivel mexikói-amerikai főszereplő a hollywoodi mozik kevesebb mint három százalékában található csak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)