Hirdetés

A Marvel Titkos inváziója nagyon sokba került, és nem úgy fest, hogy megérte az árát

|

Hiába üdítő, hogy nem csak egyféle sorozat készül a Marvel név alatt, a magas költségek és a rossz nézettségi adatok nem sok jót ígérnek.

Hirdetés

A streaming szolgáltatók nem szoktak dicsekedni azzal, hogy mennyit költenek egy-egy szériára. A számok akkor kerülnek csak elő, amikor egy sorozat nagyot ment, érthető okokból. A Titkos invázió helyzete azonban más: a Disney az Egyesült Királyságban forgatta a szériát, hogy profitálhasson az onnan érkező költségtérítésből, ehhez viszont publikussá kellett tennie a számokat.

Ennek köszönhetően kiderült, hogy a Titkos invázió összesen 211,6 millió dollárba (kb. 71 milliárd forintba) került. Ez még önmagában nem lenne feltétlenül probléma, ha a széria akkorát menne, mint egy jobban sikerült MCU film. Sajnos azonban erről egyelőre nincs szó. Sőt!

Hirdetés

A Titkos invázió a Marvel második legkevésbé népszerű sorozata. A Samba TV  független elemzői cég adataiból megtudtuk, hogy a szériát összesen 994 ezren nézték meg az első 5 napban, ami épphogy elég volt ahhoz, hogy lehagyja a Ms. Marvel nyitóidőszakát, és annak 775 ezer nézőjét.

De hogy legyen viszonyítási alap: a Loki 2,5 milliónyi szempárt érdekelt, míg a Holdlovag 1,8 millió embert vonzott be. A Disney arra számított, hogy a Titkos invázió mindkettőt lekörözi majd, köszönhetően a legendás forrásanyagnak (a Secret Invasion képregények, a Marvel egyik legismertebb története ez) és az olyan sztároknak, mint Samuel L. Jackson és Don Cheadle. A valóság azonban az, hogy a nagyközönség valamiért nem lett lelkes.

A költségek fényében ez meglehetősen nagy bukásnak számít: a széria legyártása kétszer annyiba került, mint a Vaják első évada, és 20 százalékkal többe, mint az első Amerika Kapitány film. Ennek többek közt az is volt az oka, hogy bár a Titkos invázió forgatásai befejeződtek tavaly áprilisban, de a Marvel később berendelte az egész stábot négy hónapos újraforgatásra (amihez még egy új író is csatlakozott).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A költségeket azzal tudták enyhíteni, hogy szinte mindent az Egyesült Királyságban intéztek. A helyi támogatási rendszer lehetővé tette a Disneynek, hogy visszaigényeljék forgatási költségeik 25 százalékát, amennyiben a gyártási büdzsé legalább 10 százalékát az országban költötték el. A Disney a követelmény sokszorosát teljesítette, és még egy alvállalatot is felállított az országban Grass-Fed Productions névvel. Így összesen 41,3 millió dollárt sikerült jóváiratni.

Ettől függetlenül a Titkos invázió helyzete fájdalmas seb maradt a Disney számára. Bár kiritkai oldalról sokan elismerték a feszült hangulatot, és az érdekes alapsztorit, a Marvel rajongókat láthatóan nem sikerült meggyőzni. Azok után, hogy a Disney+ már évek óta több száz millió dolláros veszteséget termel, és az MCU lendülete is fogyatkozni látszik, nem valószínű, hogy Bob Iger és kollégái mosolygósan bólogatással fognak reagálni a történtekre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)