Hirdetés

A Netflix új erotikus thrillere a szolgáltató egyik legjobb filmje idén – legalábbis a kritikusok szerint

|

Alden Ehrenreich és Phoebe Dynevor filmjét szeretik a kritikusok, a nézők már kevésbé.

Hirdetés

A Chloe Domont (Nagypályások, Milliárdok nyomában) által írt és rendezett Fair Play, avagy magyarul Mindent szabad című erotikus thriller már megtekinthető a Netflixen két ismerős színész, Alden Ehrenreich (Solo: Egy Star Wars-történet, Lenyűgöző teremtmények) és Phoebe Dynevor (A Bridgerton család, Blöff) főszereplésével.

Az általuk alakított Luke és Emily egy párt alkotnak és friss jegyesek, kapcsolatukat azonban titokban kell tartaniuk a közös munkahelyükön, ami akkor válik bonyolulttá, amikor mindketten egy rangos előléptetésért versengenek. A feszültségek fokozódásával pedig egyre nagyobb veszélybe kerül a kapcsolatuk is. 

Hirdetés

A kritikákat összegyűjtő és összegző Rotten Tomatoes kiszámolta a film tomatometer-pontszámát, ami nem egyenlő az átlagpontszámmal (azt külön lehet megtekinteni), hanem megmutatja azon kritikusok arányát, akik a "Friss", vagyis legalább 6/10-es pontszámot adtak egy-egy filmre. A Fair Play esetében ez 87% lett 183 vélemény alapján, míg az átlagértékelés 7,4/10-re jött ki.

Ezzel az eredménnyel Domont rendezése a Netflix legjobb 2023-as angol nyelvű thillere lett, ugyanis a streamingszolgáltató egyetlen másik alkotása sem tudta megközelíteni: a Rachel Stone: Mindent vagy semmit 30%-on áll, a Halványkék szemek 63%-ot ért el, a Tyler Rake: A kimenekítés 2. pedig 80 százalékig vitte. Egyedül David Fincher újdonsága, A gyilkos szorongathatja meg, de az egyelőre 42 kritika alapján 79%-on tanyázik. A Fair Play könnyen válhat a Netflix legjobb kritikai összesítést kapó 2023-as filmjévé is, mivel nem sokkal van előtte a jelenlegi csúcstartó, Adam Sandler filmje, a Ne merészelj eljönni a bát micvámra (ez kevesebb kritika alapján, de 91%-on ért el). 

A Rotten Tomatoes felhasználói értékelései azonban már nem voltak ennyire elmosva a film minőségétől, 55%-on áll a mutató, az átlagpontszám 3,2/5. Ez azért is nagyon érdekes, mert a Netflix a hír írásának pillanatában azt mutajta, hogy ez ma a legnézettebb film, szóval az érdeklődés egyértelműen hatalmas Ehrenreich és Dynevor erotikus thrillere iránt. Ti láttátok már?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)