Hirdetés

A Netflixre érkezik az HBO egyik legnépszerűbb sorozata

|

Valószínűleg rengetegen fogják újranézni a Szex és New Yorkot, míg sokan csak most ismerkednek majd meg vele.

Hirdetés

Mielőtt kirobbant volna a nagy streamingháború, a legnagyobb stúdiók is örömmel licencelték közkedvelt filmjeiket és sorozataikat a piacon akkor még lényegében egyeduralkodónak számító szolgáltatónak. Ez a helyzet a Netflix számára is előnyös volt, hiszen nem kellett annyit költenie saját gyártású produkciókra, mint az utóbbi években. A streaming robbanásszerű előretörése a koronavírus-járvány idején, valamint a riválisok megjelenése aztán mindent átírt, az egyes platformok üzemeltetői exkluzív tartalmakkal igyekeztek megszerezni és megtartani az előfizetőket, ki több, ki kevesebb sikerrel.

A pandémia lecsengését szimbolizáló előfizetésfelmondási-hullámot a piac mindegyik szereplője megérezte az Amazon Prime Videótól az Apple TV+-on és a Disney+-on át az egyre több helyen már csak Maxnak nevezett HBO Maxig. Konkurenseihez hasonlóan a Netflix negyedéves jelentésein is meglátszott a visszaesés, de miközben a többiek még mindig bukdácsolnak, a piacvezető hamar összeszedte magát. Eredményes húzásnak bizonyult a jelszómegosztás üldözése és a reklámokkal súlyosbított előfizetési konstrukció bevezetése is.

Hirdetés

Habár a korábbi status quo nem állt vissza, a Netflix sokat profitálhat versenytársai gyengélkedéséből, akik ismételten hajlandóságot mutatnak arra, hogy a platformra engedjék értékes tartalmaikat, és ezáltal növeljék előfizetői bázisát. Így tett például a Warner Bros. Discovery is, amely a The New York Times beszámolója alapján az Az elit alakulat, a Sírhant művek és más, régebbi sorozatok után a Szex és New Yorkról is licencmegállapodást köt a streamingszolgáltatóval. Az üzlet során gazdát cserélő összeg nagyságát nem hozták ugyan nyilvánosságra, ahogy azt sem, hogy mikortól lép életbe, de a lap úgy tudja, hogy az egyezség kizárólag az 1998 és 2004 között hat évadon keresztül futott romantikus vígjátéksorozatot foglalja magába. A mozifilmeket, a The CW-re készült előzménysorozatot (Carrie naplója), valamint az HBO Max exkluzív kínálatát erősítő utódot, az És egyszer csak...-ot nem.

Mindenesetre így is 94 epizódon keresztül darálhatják majd a nézők Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) és Samantha Jones (Kim Cattrall) történetét.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)