Hirdetés

A Pókember legőrültebb ellenfele hamarosan visszatér

|

Norman Osborn Jokert megszégyenítő mosollyal vigyorog ránk, és egy új menetre hívja Petert a The Amazing Spider-Man képregény következő számában.

Hirdetés

A Green Goblin, avagy Zöld Manó visszatér a The Amazing Spider-Man képregény 850. füzetében (az ünnepi alkalom miatt kivételesen visszaállították az eredeti számozást), mint az kiderült a borító bemutatása után. Nick Spencer sztorija sokak kedvenc főgonoszát állítja ismét a reflektorfénybe, miután Norman Osborn az elmúlt néhány sztoriszálban csak a háttérben segítette Wilson Fisk munkáját. Most visszahúzza a lila sapiját, és ismét megkeseríti Peter életét.

Hirdetés

Még nem tudni, hogy Osborn egészen pontosan milyen kínzást talált ki kedvenc szuperhősének, de az In-Hyuk Lee (őt  a 2013-as Scarlet Spider Vol. 2 20. száma óta ismerheti a nagyérdemű) által rajzolt alternatív borító alapján Pókember bizony semmi jóra nem számíthat.

A The Amazing Spider-Man szerkesztője, Nick Lowe az elmúlt napokban megállás nélkül hergelte a rajongókat a bejelentéssel. Twitter profilján a következő üzentekkel borzolta a kedélyeket:

"Milyen régóta kínozzuk már egymást Peter? Én bolondnak hívlak, te engem őrültnek. Én elveszek valakit, akit szeretsz, te bezársz engem. Ez egy ördögi kör, kicsi pók."

Az idézet egyértelműen Norman Osborntól, az eredeti Zöld Manótól származik. Ő volt ugyebár az, aki megölte Peter első nagy szerelmét, Gwen Stacyt. Sokáig halottnak hitték a szupergonoszt, aki később őrültebben és elszántabbak tért vissza, mint valaha. Ő vezette egy ideig a Thunderbolts (Mennydörgők) nevezetű antihős csapatot a Polgárháború során. Illetve ő volt az, aki a H.A.M.M.E.R. élén politikai babérokra tört (a Titkos Invázió után gyakorlatilag ez a szervezet váltottal e a S.H.I.E.L.D.-et), továbbá ő vezette a Dark Avengers (Sötét Bosszúállók) csapatot a Dark Reign történetfolyam során. Hosszú ideig tetszeleghetett tehát világmegmentő hős szerepében, de persze végül csak kimutatta foga fehérjét, és újra nyilvánvalóvá vált mindenki számára, hogy az öreg Norman továbbra is a gonoszok táborát erősíti. 

Nemrégiben a Vérontó szimbiótával egyesülve Red Goblin, azaz Vörös Manó vált belőle, Pókemberrel történt összecsapása után viszont az elméje meghasadt. Később az Absolute Carnage sztori végén újra visszanyerte tudatát, azóta pedig a bosszú jár az eszében. 

A The Amazing Spider-Man 48. (alternatív számozás szerint 849.) számának borítóján Petert kényszerzubbonyban láthatjuk, ahogy a Ravencroft Intézet előtt térdel. A Ravencroft az őrült bűnözőknek épített létesítmény, tulajdonképpen a Marvel alternatívája a DS-s Arkham Elmegyógyintézetre, amit nem is olyan régen Deadpool porig égetett. A romokat Wilson Fisk, New York aktuális polgármestere eltakaríttatta, később pedig újjáépítette az intézetet. Reed Richards mindent meg akart tenni azért, hogy az intézmény egy tisztességes elmegyógyintézet legyen, de Fisk egy szuperbűnözőknek szánt börtönként támasztotta fel azt, és felvett pár rosszarcot (köztük Norman Osbornt) tanácsadóként. Ha Peter tényleg a Ravencroftban végzi, akkor nem sok jóra számíthat. 

A The Amazing Spider-Man képregénysorozat 850., kibővített száma idén szeptemberben fog megjelenni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)