Hirdetés

A Rey karakterére épülő Star Wars film rendezője szerint ideje, hogy egy nő formálja a történetet

|

A kétszeres Oscar- és hétszeres Emmy-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy vethet véget egy több mint negyvenéves tradíciónak.

Hirdetés

Miközben az élőszereplős és animációs sorozatokat illetően többé-kevésbé sikerült tartania magát a Disney és a Lucasfilm párosának az évekkel ezelőtt lefektetett tervéhez, addig filmes fronton egyik produkció a másik után vérzett el. Más projektek mellett a kukában végezte Kevin Feige Marvel-vezér filmje, de Patty Jenkins Rogue Squadronja is parkolópályára került, Taika Waititi filmje szintén régóta csúszik, legutóbb a forgatókönyvírók sztrájkja tett be neki.

A Skywalker kora utáni években tehát komoly bizonytalanság övezte a franchise sorsát, mígnem a tavaly áprilisi Star Wars Celebration alkalmával Kathleen Kennedy hivatalosan is bejelentette, hogy melyik az a három film, ami visszaviszi a moziba járó nézőket a messzi-messzi galaxisba. Az egyikben Dave Filoni varrja majd el A Mandalóris és az abból kinőtt többi Disney+-os sorozat szálait, a másikban James Mangold mutatja be a jedik eredettörténetét, míg a harmadikban Sharmeen Obaid-Chinoy meséli el az új Jedi Rend létrejöttének történetét 15 évet előreugorva a jövőben.

Hirdetés

Az imént említettek közül egyedül az utóbbi rendelkezik premierdátummal, a ha nem jön közbe semmi, akkor 2026. május 22-étől kezdik vetíteni az Egyesült Államokban, nálunk pedig egy nappal hamarabb. Amennyiben ez a projekt tényleg révbe ér, akkor ez lesz az első Star Wars mozifilm a franchise 1977-es indulása óta, amelyiknek nő a rendezője. A pakisztáni-kanadai Sharmeen Obaid-Chinoy a CNN érdeklődésére elmondta, hogy nagyon izgatott a projekt miatt, mert valami igazán különlegeset fognak létrehozni. Megjegyezte továbbá, hogy már 2024-et írunk, tehát itt az ideje, hogy végre jöjjön egy nő, aki a kezébe veszi és irányt szab egy, a messzi-messzi galaxisban játszódó történetnek. Ennek ráadásul a Daisy Ridley alakította Rey Skywalker lesz a központi szereplője.

Ridley korábban azt nyilatkozta, hogy a forgatókönyvet még nem olvasta el, de a történetet másr ismeri, ami alaposan meglepte, mivel másra számított. Ugyanakkor meggyőződése, hogy ezt érdemes filmre vinni és elmesélni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)