Hirdetés

A Simpson család Apujának elment a hangja

|

Három évtized után elveszítette szinkronhangját a Simpson család egyik legismertebb karaktere.

Hirdetés

Azóta, hogy 1989-ben műsorra tűzték az első epizódot, már további 672 részen keresztül szórakoztattak bennünket a citromsáraga Simpsonék, miközben görbe tükröt is tartottak elénk. A több rekordot tartó (a leghosszabb ideje futó amerikai sitcom, illetve animációs sorozat) szériáról még az is hallott, aki amúgy egy percet sem szánna rá az életéből, mégpedig azért, mert alkotói zavarba ejtő hatékonysággal jósolnak meg bizonyos eseményeket, köztük például Donald Trump elnökké választását. Akik kedvelik, ezernyi okot tudnak felsorolni rajongásuk alátámasztására, de mint minden sikeres alkotásnak, kritikusai is akadnak szép számmal. Az egyik legsebezhetőbb, és emiatt leggyakrabban támadott pontja nem más, mint a Kwik-E-Mart vegyesboltot vezető Apu Nahasapeemapetilon.

Hirdetés

Nem Adi Shankar, a kolkatai születésű filmproducer volt az első, aki felrótta A Simpson család alkotóinak, hogy az említett Apu ábrázolása szélsőségesen sztereotíp, és egyúttal azt is állította, hogy a kritikákra reagálva ki fogják írni a karaktert a sorozatból. Az alig több mint egy éve történt esetet követően Al Jean showrunner ugyan egyértelművé tette, hogy Shankarnak nincs köze a szériához, bármit is nyilatkozzék, Apu jövőjét illetően hallgatásba burkolódzott.

Az egyetlen biztos fogódzót az jelenti, hogy Hank Azaria, a Tévékritikusok Egyesületének (TCA) egyik közelmúltbeli rendezvényén megerősítette, hogy a továbbiakban nem ő fogja szinkronizálni Aput. Moe, Wiggum főnök és a többiek szerepét persze megtartja, de az írókkal és a producerekkel közösen meghozott döntés eredményeként elbúcsúzik a karaktertől. Azt viszont még ő sem tudja, hogy mindez a véget jelenti-e Apu számára, vagy viszontlátjuk a jövőben megváltozott formában és másvalaki tolmácsolásában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)