Hirdetés

A Simpson család nem alkalmaz többé nem színes bőrű színészeket színes bőrű karakterekhez

|

A Family Guyban Clevelandet megszólaltató színész önként mondott le a szerepéről ugyanezen okból.

Hirdetés

Folytatódik a Black Lives Matter mozgalom miatt bekövetkező változások sora, mindenki próbál minden tőle telhetőt megtenni az egyenlőség és a korrekt bánásmód érdekében. A Fox csatorna bejelentette, hogy a továbbiakban a nem fehér (vagy nem sárga, hiszen a Simpson családról beszélünk) karaktereket csak nem fehér szinkronszínészek szólaltathatják meg. Azt konkrétan nem mondták el, mi lesz a jelenleg alkalmazott színészekkel.

Hirdetés

Ennek nyomán ugyanakkor Mike Henry, aki 1999 óta játssza Clevelandet a Family Guyban, visszalépett a szereptől, hogy azt egy fekete színész kaphassa meg. 

Idén januárban az indiai sztereotípiák alapján felépített Aput megszólaltató Hank Azaria vált meg a karaktertől, miután a The Problem With Apu című dokumentumfilm rávilágított arra, mennyire helytelen a figura megjelenítése. Azaria számos további szereplőnek (minden a sorozaton dolgozó szinkronszínész közül a legtöbbnek) adja a hangját, köztük a fekete Carl Carlsonnak.

A napokban a Central Park és a Big Mouth sorozatok készítői is bejelentették, hogy új színészeket keresnek a fekete karakterekhez. Várhatók még hasonló lépések a közeljövőben, remélhetőleg valóban elérik azt a pozitív hatást, amire a készítők számítanak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)