Hirdetés

A Sötét Főnix rendezője kitalálta, hogy debütálhatna az X-Men az MCU-ban

|

Simon Kinberg munkásságának ismeretében cseppet sem véletlen, hogy milyen módon szeretné adaptálni a mutánsokat a Marvel filmes univerzumába. Beleszólása mondjuk már nem sok van a dolgokba.

Hirdetés

A 2011-es generációváltást követően Simon Kinberg fontos része volt a Fox-féle X-men univerzumnak, producerként innentől fogva közreműködött a mutánsok összes filmjében (a két Deadpoolban és a Loganben is, illetve a 2015-ös masszívan kellemetlen Fantasztikus Négyes esetében is betöltötte ezt a pozíciót), ő írta az X-Men: Az eljövendő múlt napjai, X-Men: Apokalipszis és X-Men: Sötét Főnix filmeket, utóbbi esetében még a rendezői székbe is becsücsült. Nem volt számára ismeretlen a klasszikus Sötét Főnix sztori, elvégre ő írta a 2006-os X-Men: Az ellenállás vége forgatókönyvét is, ami ugyancsak ezt a történetet dolgozta fel. Abban pedig a legtöbb Marvel-rajongó egyetért, hogy Kinberg kettőből kétszer baltázta el az egyik legjobb X-Men sztori adaptációját. Most mégis előállt egy ötlettel a mutánsok kapcsán. 

Hirdetés

Nem kidolgozott koncepcióról van szó, inkább csak egy irányvonalról. Egy X-Men: Az eljövendő múlt napjai karanténos watch party során (tudjátok, ez a mostanában divatos móka úgy működik, hogy az alkotók és a rajongók "együtt nézik" az adott filmet, csak épp mindenki otthon csücsül, közben pedig a közösségi médián keresztül tartják a kapcsolatot) merült fel a kérdés, hogyan lehetne a lehető legautentikusabb módon a mutánsokat áthelyezni a Marvel filmes univerzumába - a Fox felvásárlásával ez gyakorlatilag már tényleg csak idő kérdése, de a Marvel/Disney egyelőre nem kötötte az orrunkra, mikor és hogyan tervezik mindezt összehozni. Kinberg szerint pedig a lehető legjobb módszer az lenne, ha az X-Men képregények sci-fi kötődéseire erősítene rá a stúdió. 

A jobb és rosszabb filmeket is a repertoárjában tudó producer/rendező/forgatókönyvíró kifejtette, szerinte az MCU mindig is abban volt nagyon erős, hogy kellő tisztelettel nyúlt az eredeti képregényekhez, hű maradt hozzájuk. Kétségtelen, hogy a füzetekben a mutánsoknak sok kapcsolódási pontjuk van a Marvel kozmikus világához, az utóbbi időben pedig a filmekben is masszívan jelen van ez a vonal. Kinbergnek az a véleménye, hogy el kell engedni a földhözragadt irányt, és földöntúli, science fiction elemekkel gazdagítva kellene bevezetni az X-Men csapatot és a mutánsok koncepcióját a Marvel filmes univerzumába. 

Kinberg masszívan hozzájárult az elmúlt nagyjából 10 évben ahhoz, hogy a Fox éra alatt is elmozduljanak a mutánsok a realisztikusabb, fekete bőrszerkős vonaltól, és megjelenjenek az X-Men filmekben a sci-fi elemek (nem kell messzebb menni példáért a két Sötét Főnix tematikájú mozinál). Ennek tükrében az sem meglepő, hogy ő épp ezt az irányt jelölné ki a jövőben is az X-Men számára, viszont az sem szabad elfelejteni, hogy a 2006-os X-Men: Az ellenállás vége majdnem földbe állította a szériát, és egy kvázi soft-reboot (X-Men: Az elsők) húzta csak ki a mutánsokat a gödörből, a Fox korszak utolsó X-Men mozija, a Sötét Főnix pedig orbitális nagy bukás lett - konkrétan 2019-ben ez a film teljesített legrosszabban a kasszáknál, 133 millió dolláros nettó veszteséggel zárt. 

Mit gondoltok a dologról? Tényleg a science fiction műfaj lenne a kulcsa az MCU-béli mutánsoknak, vagy inkább a klasszikus, 2010 előtti X-Men filmek stílusában működne jobban mindez? Meséljétek el bátran a saját koncepciótokat is, szívesen olvasnánk lent, a kommentek között. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)