Hirdetés

A The Mandalorian adhat értelmet a Star Wars: Skywalker kora sztorijának

|

A Disney sorozatának legújabb része bizony tartogatott meglepetéseket a nézők számára.

Hirdetés

A tavaly megjelent Star Wars: Skywalker kora hivatalosan is lezárta a Skywalker sagát, habár nem biztos, hogy úgy, ahogy azt a rajongók szerették volna, mivel nem lett túlságosan kiemelkedő minőségű a film. Ezzel szemben a Disney+ kínálatában debütált The Mandalorian gyorsan óriási népszerűségre tett szert, és nagyon is elképzelhetőnek tűnik, hogy a jövőben több fontos kérdésre is választ kaphatunk majd a sorozatból. Innentől viszont csak akkor érdemes továbbolvasni, ha már láttátok a The Mandalorian második évadának negyedik részét, vagy nem zavarnak a spoilerek!

Hirdetés

A széria első évadjában megismerkedhettünk a Nevarrón tanyázó Dr. Pershinggel, aki valószínűleg nem lett a nézők kedvence, hiszen nem bánt túl jól bébi Yodával. A második szezonban, egészen pontosan annak negyedik epizódjában viszont visszatért a doki, aminek köszönhetően megtudhattuk, hogy korábban vért vett az ötvenéves gyermektől, amit aztán különböző tesztalanyokba juttatott át. Ezek a kísérletek viszont nem alakultak terv szerint, Pershing pedig úgy véli nehéz lesz még több olyan vért találni, amiben nagy számú "M" található.

Ez alapján úgy fest, hogy bizony a sorozatban is megjelentek a midikloriánok, és lehetséges, hogy a korábbi kísérletek kapcsolódnak a Birodalom azon tervéhez, miszerint nem erőérzékeny személyeket akar felruházni az Erővel, hogy lecsapjon a lázadókra. Sőt, a jelek szerint a klónozás témája is ismét előkerült. Eddig is sejthettük már, hogy Pershingnek van valami köze Kaminóhoz, vagyis ahhoz a bolygóhoz, ahol a Köztársaság klónjait gyártották, de a The Mandalorian legutóbbi része újabb érdekességgel szolgált ennek kapcsán.

A negyedik részben ugyanis több furcsa tartályt is láthatunk, amelyeknek kinézetük alapján valószínűleg lehet valami közük a klónozáshoz. Ráadásul az egyikben egy olyan alakot vehettek észre a nézők, ami bizony kísértetiesen hasonlít Snoke-ra, akiről ugyebár tudjuk már, hogy klón volt. Pershing kísérletezése és a klónozás témájának visszatérése pedig arra utalhat, hogy a The Mandalorian a jövőben bizony megválaszol majd néhány olyan kérdést, amit a Star Wars: Skywalker korának nem sikerült. A sorozatban látott dolgok ugyanis lehet, hogy pont Snoke megszületéséhez és Palpatine visszatéréséhez kapcsolódnak valamilyen módon.

Persze az új részben látottak arra is utalhatnak, hogy Moff Gideon egy különleges, erőérzékeny rohamosztagosokból álló brigáddal fog visszatérni valamikor a jövőben, szóval előfordulhat, hogy a folytatásban még nagyobb szerepet kap a sorozatban az Erő.

Szerintetek tényleg előzményként szolgálhat a The Mandalorian a tavalyi Star Wars-filmhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)