Hirdetés

A Total Recall – Az emlékmás ma lett kereken 30 éves

|

1990. június 1-jén mutatták be Paul Verhoeven legendás filmjét, amely egészen a Marsig repített bennünket.

Hirdetés

A 2012-es Az emlékmás sem volt ugyan szörnyű, de a Colin Farrell főszereplésével készült remake messze nem tudott olyan kultstátuszba kerülni, mint az eredeti, 1990-es mozi. 30 évvel ezelőtt Paul Verhoeven egy zseniális filmet rendezett, amelyben Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone és Michael Ironside mutatták meg nekünk a vörös bolygó titkait. 

Hirdetés

A Philip K. Dick novelláján alapuló (és attól számtalan ponton eltérő) Total Recall - Az emlékmás Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) építőmunkás történetét dolgozza fel. Quaid gyakran álmodik arról, hogy a Marson sétálgat, noha elvileg sosem járt még a bolygón. A Memória nevezetű cég segítségével viszont könnyedén megoldhatja a dolgot: nagyon vágyódik a Marsra, ez a vállalat pedig hamis emlékképek tudatba ültetésével foglalkozik, szóval gyakorlatilag el tudják intézni, hogy Quaid úgy emlékezzen, valójában már volt egy marsi utazása. Egy komplex csomagra fizet be, így egy titkos ügynök kalandos emlékképeit kapja meg - vagyis inkább kapná, mert valami balul sül el, és Quaid teljesen megvadul.

Ettől a ponttól fogva a film folyamatosan játszik a nézővel, sosem lehet tudni, hogy mi a valóság és mi a főszereplő hamis emléke csupán. Ha esetleg még nem láttátok volna a most 30 éves Total Recallt, akkor inkább nem is árulnánk el róla többet, pótoljátok be gyorsan. Ha pedig már ismeritek a sztorit, akkor egyrészt pontosan tudjátok, mennyire csavaros történetről van szó, másfelől pedig a szülinap remek apropót biztosíthat az újranézésre. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)