Hirdetés

A Universal át szeretné költöztetni a produkcióit a felhőbe

|

A házon belüli szerverek helyett a Microsoft Azure segítségét kívánják igénybe venni.

Hirdetés

Számos területen találkozhatunk már a felhőalapú megoldásokkal, hiszen ennek a technológiának hála például fizikai háttértárak nélkül tárolhatunk adatokat, és akadnak már olyan lehetőségek is, amelyeknek köszönhetően videojátékokat is pörgethetünk bivalyerős gép nélkül. Hamarosan pedig már a filmiparnak is komoly segítséget nyújthat a technológia.

Hirdetés

A Universal ugyanis előállt egy olyan, több éven át ívelő stratégiával, aminek keretén belül átköltöztetné a stúdiói filmes és TV-s projektjeit a házon belüli szerverekről a felhőbe, egészen pontosan a Microsoft Azure platformjára. A cél többek között az, hogy a kreatív munkatársak könnyebben és hatékonyabban tudjanak együttműködni egymással a különböző geográfiai régiókban.

Már el is kezdődött a nagy terv megvalósítása, ugyanis a Universal az Azure egyik csapatával együtt azon ügyködik, hogy kibővítse a DreamWorks Animations saját produkciós platformját, hogy élőszereplős tartalmak is kerülhessenek bele, amelyeknek bizony majd a felhő ad otthont. Egyébként a Microsoft Azure használata nagyban megkönnyíti a külsős partnerekkel való együttműködést is, ami egy nagyobb produkciónál kifejezetten sok időt spórolhat meg a készítőknek.

A vállalat egyébként már korábban eltervezte ezt az átállást, viszont a koronavírus-járvány kitörése mindenképp adott egy nagy löketet a dolognak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)