Hirdetés

A véglegesnél is elbaltázottabb volt eredetileg az Alien 4 újfajta szörnye

|

Az Alien 4. - Feltámad a halál egyik gyengepontja volt az Újszülött kinézete, de az eredeti koncepció szerint még furább lett volna a szörny.

Hirdetés

Az Alien filmek készítőinek már a korai folytatások során is szembe kellett néznie egy érdekes dilemmával: az alkotók gyakran félnek, hogy az eredeti xenomorf kinézetét, és az általa nyújtott fenyegetést egyszerűen megismételve untatnák a közönséget, de azt sem egyszerű kitalálni, helyette milyen szörnyet szerepeltessenek. Ebbe a problémába a sorozat legutóbbi része, az Alien: Covenant is belefutott a neomorffal, de közel sem ez volt az egyetlen ilyen eset.

Az Alien 4. - Feltámad a halál azt a megoldást adta a problémára, hogy a történet szerint az idegen lények DNS-e keveredett Ripley emberi génjeivel, ami egyébként abból a szempontból nem rossz húzás, hogy mind  egy emberi, mind egy xenomorf szereplő új képességeket kapott, amiket meglepetésként használhattak a forgatókönyvírók. Az viszont abszolút félresikerült, ahogy a két faj találkozásaként létrejött újszülöttet ábrázolták, a fejletlen hatást keltő lény nem igazán volt félelmetes.

Hirdetés

Utólag viszont kiderült, hogy ez a modell is nagy mentésnek bizonyult az eredeti, a forgatáson használt kinézethez képest. Az alkotók korábbi tervei szerint ugyanis az újszülött hasán egy groteszk, nemi szerv volt megtalálható, amin mind egy pénisz, mind egy vagina bizonyos elemei megtalálhatók voltak. A film készítését felügyelő stúdió ezt viszont sehogy sem engedhette, hogy a vászonra kerüljön, és kötelezték rá az Alien 4 alkotóit, hogy digitálisan távolítsák el ezt a karakterről.

Ugyan az újszülött végső változatát, ahogy az Alien 4 egészét nem fogadta olyan lelkesen a rajongótábor, mint az első két filmet, ez még nem állította földbe a szériát. Ez viszont a legutóbb kiadott előzményfilmeknek majdnem sikerült, ennek ellenére 2020 őszén újabb film terveiről beszélt Ridley Scott, igaz, ekkor még elég képlékenynek tűnt, milyen is legyen a következő Alien mozi.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)