Hirdetés

A Warner fejesei tartottak Heath Ledger Jokerétől, változtatni akartak rajta

|

David S. Goyer nemrég elárulta, hogy a stúdió tartott attól, ahogy be akarta mutatni Joker karakterét a 2008-as A sötét lovagban.

Hirdetés

A digitális formulára váltott Comic-Con@Home során David S. Goyer, A sötét lovag mozi társírója elmesélte, hogy a Warner Bros. illetékesei konkrét, kézzelfogható eredettörténetet akartak a filmben Heath Ledger Jokerének - a végső verzióban ugyebár Joker többféle eredetsztorit is elmesél arról, hogyan vált belőle a bűn bohóchercege, a néző pedig nem tudhatja, hogy ezek közül akár egyetlen egy is igaz-e.

Hirdetés

A Warner Bros. vezetői úgy érzeték, ez a megoldás nagyon megosztó lehet, ezért megpróbálták Goyeréket rávenni arra, hogy írjanak egy "rendes" eredettörténetet Jokernek. Nos, mint ismeretes, végül nem így történt, és a jelek szerint felesleges volt aggódniuk, hiszen A sötét lovag temérdek toplistán ott szerepel minden idők legjobb filmjei között.

Goyer egyébként az Acélember egyik végül le sem forgatott jelenetéről is mesélt a szóban forgó interjú során. Elmondta, hogy eredetileg akartak egy olyan jelenetet is, amelyben gyakorlatilag megalapozták volna Superman filmvégi döntését (a fináléban ugyebár hősünk megöli Zod tábornokot, ami egy eléggé karakteridegen lépés tőle), de a stúdió kukázta a terveket.

Az említett jelenetben a fiatal Clark, és nevelőapja Jonathan Kent szarvasra vadásztak, apu pedig a következőket mondta Clarknak:

"Hatalmas dolog elvenni egy életét, még akkor is, ha rá vagy kényszerítve arra, hogy elvedd."

Akadtak tehát olyan esetek, amikor a stúdió kreatív csapata megálljt parancsolt. Azt pedig nekünk, nézőknek kell eldöntenünk, hogy ez helyes vagy épp helytelen döntés volt-e. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)