Hirdetés

Cáfolták a pletykát, miszerint a Warner visszatáncolt, és csak a mozikban debütál az új Dűne film

|

Korábban arról volt szó, minden 2021-es Warner film egyszerre kerül fel az HBO Maxre és érkezik a mozikba, de a stúdió most változtat a terveken - legalábbis ezt állította több forrás is, de megérkezett a cáfolat.

Hirdetés

Frissítés: Cikkünk eredetileg "A Warner visszatáncolt, csak a mozikban debütál majd az új Dűne film" címmel jelent meg. Időközben azonban Johanna Fuantes, a WarnerMedia kommunikációs részlegének vezetője a Twitteren bejelentette, hogy szó sincs változtatásról, a Dűne az eredeti terveknek megfelelően debütál majd az Egyesült Államokban, tehát egyszerre lesz elérhető a mozikban és az HBO Maxen.

Eredetileg írtuk: Tavaly decemberben derült ki, hogy a Mátrix 4, a Mortal Kombat, és a Warner Bros. összes 2021-es filmje streamelhető lesz a premiertől kezdve. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy a stúdió idei bemutatói a mozis premierrel párhuzamosan azonnal felkerülnek az Egyesült Állaokban az HBO Max streamingplatformra is. Olyan filmek érintettek, mint a Mátrix 4, a The Suicide Squad, vagy a Space Jam: A New Legacy. Egy címet viszont lehúzhatunk a listáról.

Bár korábban úgy volt, hogy az új Dűne mozi is követi az előbb említett stratégiát, de a Warner most mégis úgy határozott, kivételt tesz Denis Villeneuve filmjével.

Hirdetés

A Dűne a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál fog bemutatkozni szeptemberben, eztán pedig október elsejétől kezdik el vetíteni az amerikai mozik. Az HBO Max-előfizetőknek viszont várnia kell rá másfél hónapot, a mozis premier után 45 nappal kezdődhet ugyanis csak meg a film streamelése.

A döntéshez jó eséllyel köze van annak is, hogy az eddigit tulajdonos AT&T megszabadul a Warner Bros.-t is magában foglaló WarnerMediától, a cég pedig a Discoveryvel egyesülve alkot majd egy teljesen új médiaóriást, melynek új vezetősége lesz - Jason Kilar, a WarnerMedia eddigi irányítója a hírek szerint már tárgyal is arról, hogy távozik a vállalattól. 

A Dűne filmről egyébként utoljára tavaly láthattunk egy előzetest:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)