Hirdetés

Unityvel készített újszerű filmet a District 9 rendezője

|

Ugyan a Unity motort sokan a játékokkal azonosítják, a fejlesztői Neill Blomkamp segítségével mutatják be, hogy a filmesek kezében is hasznos eszköz lehet.

Hirdetés

Minden jel arra mutat, hogy már soha nem tudjuk meg, hogyan folytatta volna Neill Blomkamp az Alien-szériát, de más érdekes projekteken ettől függetlenül dolgozik a rendező. Nemrég a Unityvel társult, hogy két rövidfilmet rendezzen, amit aztán a rajongók alaposan átalakíthatnak.

Hirdetés

A több sikerjáték elkészítéséhez használt motor fejlesztői azt szerették volna bemutatni egy tavalyi demóval, hogy a termékük a filmek világában is kifejezetten hasznos lehet. Az Adam című rövidfilm ugyanis valós időben renderelhető, így egy kellően erős géppel (egy GTX 980-nal már 1440p-ben is elmegy) mi magunk is futtathatjuk a PC-nken és például a rendező által meghatározott kameraszög helyett másikat választhatunk így megvizsgálva egy-egy adott részletet. Ezt a demót akár le is tölthetitek innen, de a film alapértelmezett formáját az alábbi YouTube-videóban is megnézhetitek.

Blomkamp maga is kifejezetten hisz abban, hogy érdemes a filmek mellett a rajongók kezébe adni különböző eszközöket is, hogy aztán a filmek alapján ők maguk is új alkotásokat hozhassanak létre, több ilyen projekten is dolgozott saját stúdiójával. Ezért vállalta el, hogy készít két folytatást a fenti rövidfilmhez, amik az Adam: The Mirror és az Adam: The Prophet címet kapták. Ezekhez most kiadtak egy előzetest, de az első rész órákon belül teljes egészében is felkerül a YouTube-ra, míg a Prophet valamikor később érkezik meg az év folyamán.

Mit gondoltok, tényleg a néző által irányított kamerával operáló filmeké a jövő?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)