Hirdetés

Adócsalás miatt felfüggesztett börtönt kapott Shakira

|

Pár millió eurót elfelejtett befizetni, de akinek ennyi pénze van, azzal ez könnyen megeshet.

Hirdetés

A mai napon zajlott volna a kolumbiai Shakira tárgyalása Barcelonában, az énekesnőt hat rendbeli adócsalás vádjával idézték be, mert 2012 és 2014 között 14,5 millió eurót, közel 5,5 milliárd forintot nem fizetett be a spanyol államkasszába. Végül a meghallgatás előtt sikerült az ügyészekkel megegyeznie, így bár nem mentették fel, börtönbe sem kell vonulnia.

The Associated Press jelentése szerint három év felfüggesztettet kapott, illetve 7 millió eurós büntetést ítéltek meg neki azon felül, hogy be kellett fizetnie az elmaradását, és még 3 millió euró kamatot (1,2 milliárd forintot)

Hirdetés

Shakira azzal védekezett, hogy ebben az időszakban nem is élt az országban, viszont az ügyészség szerint az érintett évek legalább felét ott töltötte, és egy bejáratott "vállalati keretrendszerrel" titkolta el bevételeit. Nyolc év börtön és 23 millió eurós büntetés várhatott volna rá, ha nem jut megállapodásra a döntéshozókkal. 

"Határozottan szerettem volna megvédeni ártatlanságomat a tárgyaláson, amelyen ügyvédeim szerint az én javamra döntöttek volna, úgy határoztam, inkább lezárom ezt az egészet."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)