Hirdetés

"Állatokként bántak velünk" - dagad a botrány a Netflix-féle Squid Game-reality körül

|

Egyre súlyosabb nyilatkozatokat tesznek a kibukott játékosok, embertelen körülmények uralkodnak a forgatáson.

Hirdetés

Brutálisan bánnak a Nyerd meg az életed! (Squid Game) című sikeres Netflix-sorozat alapján készült reality show versenyzőivel. A szintén a Netflix megrendelésére, az Egyesült Királyság egy katonai bázisából stúdióvá alakított helyszínén, a téli mínuszokban forgatott műsornak éppen az a lényege, hogy a részt vevők kőkemény kihívásokat teljesítsenek (akár a sorozatban, csak itt elvileg nem ölik meg őket), a producerek szerint pedig mindenki pontosan tudta, mire vállalkozott, a kiszivárgott beszámolók alapján ennyivel azért nehéz elintézni azt, ami történik.

Azt mi is megírtuk, hogy egy versenyző megsérült, amikor a jéghidegben játszatták 456 versenyzővel a "piros fény, zöld fény" nevű játékot. Többen rosszul lettek a hidegben, valaki falnak futott és kificamodott a válla, és bár mindenkin segítettek az egészségügyi szakemberek, ettől a többieknek csak tovább kellett fagyoskodniuk. Csak ezen a napon több százan estek ki.

Hirdetés

A Suid Game: The Challenge című műsorról rendszeresen beszámoló The Sunnak a távozó játékosok elmondták, olyan a forgatás, mint egy háborús övezet, a versenyzők még hipotermiában szenvedve is kitartanak, mert remélik, hazavihetik a 3,7 millió fontos fődíjat.

Sokan még akkor mondtak semmit, amikor már nem tudták mozgatni a lábukat, hiszen ha megszólalnak, kiesnek.

A versenyzőket bunkerben szállásolták el, némi aláöltözetet kaptak, de a cipőjük például vékony, belebújós - mesélte az egyikük. Hősugárzók nincsenek, a ruha alatt pedig művérrel töltött mellényt viselnek, amely, ha kiesnek, felrobban - így játsszák el a sorozatot, amelyben valóban megölték a "játékosokat". A felvétel előtt kaptak elektromos melegítőt, ám ezt le kellett adniuk, amikor megkezdődött a több órás forgatás. Egy ponton még egy rózsaszín szalaggal átkötött fekete koporsó is előkerült, pont, mint a sorozatban. A stáb embertelenül, állatként bánt az emberekkel; "tudom, hogy durva műsor készül, de ez azért túlzás, úgy éreztem, fontosabb, hogy meglegyen a jó felvétel, mint hogy segítsenek rajtunk", fakadt ki egy versenyző.

A The Sun riportjai szerint többen is összeestek, főleg a nők, volt, aki rohamot kapott, miután rosszul lett. A lapnak egy videót is mutattak a kiesett játékosok: 44-en szabályos tüntetést rendeztek, mert  szerintük úgy rúgták ki őket, hogy meg sem mozdultak, amikor nem volt szabad. Ennek ellenére felrobbant a művér a mellényükben - úgy gondolják, technikai hiba volt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ehhez képest kis színes hír, hogy két versenyzőt már a forgatás előtt ki kellett dobni, kiderült ugyanis, hogy összejöttek a hotelben, ahol a több száz embert elszállásolták, és szexen kapták őket, ezt pedig szigorúan megtiltották a szervezők, akik nem akarják, hogy a játékosaik szövetkezzenek.

Nem csak britek játszanak: a 456 résztvevő többsége külföldi, van, aki Dubajból, Amerikából, Ausztriából érkezett, hogy jelentkezzen. A Netflix minden, a műsor iránt érdeklődő újságírónak ugyanazt mondja: nincs itt semmi látnivaló, vigyáznak az egészségükre és a jólétükre, és egyébként is tudták, mire vállalkoznak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)