Hirdetés

A fiatal Anakin Skywalkert alakító színész skizofrén betegsége kapcsán üzent a családja

|

A Baljós árnyakkal ismertté vált Jake Lloyd évek óta pszichiátriai kezelésre szorul, de a családja szerint javul az állapota.

Hirdetés

Jake Lloyd gyerekszínészként igen komoly sikereket ért el: a Hull a pelyhesben Schwarzenegger oldalán tűnt fel, de eljátszotta Neil Armstrong fiát is az Apollo 11-ben, mielőtt George Lucas felfedezte volna a Star Wars előzménytrilógiájának első részéhez. A Baljós árnyak miatt sokat bántották a fiút, aki emiatt 2001-ben vissza is vonult a színészettől. Az elmúlt években azzal került újra a nyilvánosság elé, hogy jogsi nélkül próbált meg meglépni a rendőrség elől

Hirdetés

Az eset után kiderült, hogy Lloyd skizofréniával küzd és a börtönből átszállították egy pszichiátriára, ahol kezelni kezdték betegségét. Mindez lassan négy éve történt, azóta viszont csend volt körülötte, amit most családjának nyilatkozata tört meg:

"Szeretnénk megköszönni mindenkinek a kedves szavakat, a támogatást és a jó szándékot. Jake-et paranoid skizofréniával diagnosztizálták, amihez sajnálatos módon egy anozognózia nevű szimptóma is társul, ami miatt nem ismeri fel, hogy betegségben szenved. Ez csak fokozza a megpróbáltatásokat, amikkel szembe kell nézzen, ami még nehezebb, mióta elvesztette húgát Madisont. 

A 26 éves lánytestvér két éve halt meg álmában, ami az egész családot megrázta, és el lehet képzelni milyen hatással volt az akkor már kezelés alatt álló Jake-re. Szerencsére mostanra a színész állapota kezd rendbe jönni, ahogy az a nyilatkozat további részében olvasható:

"Közelebb költözött a családjához, mi pedig keményen dolgozunk azon, hogy segítsünk neki gyógyulásban. Ő még mindig egy kedves és másokra figyelő személy, és azt reméljük, hogy egyszer még ugyanaz a vicces és szórakoztató ember lehet, aki volt. Jake folytatja a haladást a gyógyulást felé, hála annak a szeretetnek és támogatásnak, amit tőletek kap."

Reméljük, hogy ennyi tragédia után a színésznek sikerül túljutnia a mélyponton, drukkolunk neki, hogy sikerüljön leküzdenie betegségét. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)