Hirdetés

Attól, hogy megölték Batmant az új képregényszámban, még nem kell elhinned, hogy meghalt

|

2008-ban Darkseid is "megölte", akkor visszatért és most is vissza fog.

Hirdetés

Vigyázat, spoiler:

Batmant az azonos című képregény legújabb, tehát 130. számában megölik.

Legalábbis látszólag. A történet szerint Pingvin halálakor utolsó bosszúként még Batmanre keni, hogy megölték, így bekapcsol a Batcave védelmi rendszere és életre kel a főhős gonosz verziója egy Failsafe nevű MI vezérelte robot képében. Őt arra programozták, hogy nem csak fizikai erejével, de eszével is legyőzze a Sötét Lovagot, ha az megszegné a fő szabályt: "ne ölj!". Bár ezt nem szegte meg, mégis menekülni kényszerül, miután Failsafe átvette az irányítást a város felett és bebörtönözte családját és segítőit.

Hirdetés

Bruce Wayne végül visszatér, és Tim Drake-kel (Robin) megpróbál úrrá lenni a helyzeten, mégpedig azzal, hogy empátiát, együttérzést programoz Failsafe-be. Ez nem sikerül (vagy nem úgy sikerül), az MI pedig egy pusztító sugárral öli meg Batmant.

Azaz nem: ahogy Darkesid is az őskorba teleportálta a szuperhőst egy hasonló gyilkos sugárral, a képregényszám végén még láthatjuk a sebesült, de

alighanem élő Batmant abban a sikátorban, ahol annak idején megölték a szüleit. Azaz valószínűleg egy alternatív történetszál indul. Pontosabban sokkal valószínűbb ez, mint hogy az alkotók kinyírták a világ egyik legnépszerűbb (és legjövedelmezőbb) szuperhősét.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Anno a Marvel kapcsán írtunk már egy cikket (akkor épp Pókember, Doctor Strange és Skarlát Boszorkány képregényes "megölése" volt terítéken) a Stan Lee által csak "illusion of change", azaz "a változás illúziója" néven illetett írói fogásról, melynek az a lényege, hogy bár a képregény elhiteti az olvasóval a hatalmas változásokat, például bizonyos főszereplők halálát, igazából rövid időn belül minden visszatér az eredeti kerékvágásba. Évtizedek óta ez az irányvonal a mainstream amerikai képregényipar legmeghatározóbb narratív alapelve.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)