Hirdetés

Az Amazon végre beszélt A Gyűrűk Ura sorozat történetéről

|

Megkapta hivatalos szinopszisát az Amazon gyártásában készülő A Gyűrűk Ura tévésorozat.

Hirdetés

Régóta hallunk már kósza pletykákat az Amazon-féle A Gyűrűk Ura szériáról, így az sem volt eddig túlzottan nagy titok, hogy a történet Középfölde másodkorában játszódik. Most viszont végre-valahára befutott a hivatalos szinopszis, melynek segítségével immár arról is kapunk valamiféle képet, hogy hol fognak kalandozni a régi és új szereplők. 

Hatalmas újdonságokra ne számítson senki sem, de így is jóval több ez, mint amit eddig összesen kaptunk az Amazon grandiózusnak ígérkező Lord of the Rings adaptációja kapcsán.

Hirdetés

Az egyelőre még mindig cím nélküli A Gyűrűk Ura sorozat munkálatai Új-Zélandon folynak, és az első előzetesek, illetve a nagyobb leleplezések érkezéséig az alábbi hivatalos szinopszissal kell beérnünk:

"Az Amazon Studios következő sorozata először hozza el a képernyőkre Középfölde másodkorának hősi legendáit és mondáit. Ez az epikus dráma évezredekkel J.R.R. Tolkien A Gyűrűk és és A hobbit kötetei előtt játszódik. Visszavezeti a nézőket egy olyan korszakba, amely során hatalmas erők kovácsolódtak, királyságok emelkedtek fel és zuhantak a mélybe, váratlan hősöknek kellett bizonyítaniuk, a remény egy vékony hajszálon múlott, a Tolkien tollából született legnagyobb ellenség pedig azzal fenyegetett, hogy sötétségbe borítja az egész világot. A viszonylagos béke idején induló sorozat ismerős és teljesen új karakterek útját követi végig, ahogy szembenéznek a Középföldén újra megjelenő gonosszal. A Ködhegység legsötétebb mélyégeitől a tünde főváros, Lindon fenséges erdőiig, Númenor lélegzetelállító szigetkirályságától a térkép legtávolabbi pontjaiig, ezek a királyságok és karakterek olyan örökséget építenek, ami még azután is sokáig élni fog, hogy ők már itt hagytak bennünket."

Magyarul a sorozatban a jelek szerint ellátogatunk majd a Ködhegységbe, Lindonba és Númenor királyságába is. Bár a szinopszisban a "Tolkien tollából született legnagyobb ellenség" erősen úgy hangzik, mintha Morgothra (eredeti nevén Melkorra) utalna, mégis inkább az tűnik logikusnak és kronológiailag helyesnek, hogy helyébe lépő egykori hadnagya, Sauron lesz az egyelőre még csak meglengetett antagonista. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)