Hirdetés

Az Assassin's Creed Valhalla világa egy gyönyörű album a legnagyobb rajongóknak

|

Közel 200 oldalon csodálhatók meg benne különböző vázlatrajzok, festmények és fejlesztői jegyzetek a Valhalla kapcsán.

Hirdetés

Érdekes dolog a rajongás. Ha az ember nagyon szeret egy mozifilmet, könyvet, zenét vagy épp videojátékot, akkor könnyen azon kaphatja magát, hogy elkezd különféle kapcsolt termékeket is megvásárolni. Hirtelen ott terem a semmiből a falon egy poszter, a polcra kedvesen rácsücsül egy figura, vagy épp beszerez egy művészeti albumot. Az Assassin's Creed Valhalla világa egy ilyen keménytáblás album, ami az Assassin's Creed széria rajongóit célozza meg, és közülük is elsősorban azokat, akik szívükbe zárták az előző részt.

A Fumax gondozásában megjelent művészeti album érdemeit pedig mikor máskor ecsetelhetnénk egy rövid bemutatóban, mint nem sokkal a következő rész, vagyis a Mirage hivatalos bemutatója előtt. Ne feledjétek éjjel élőben fogjuk közvetíteni a Ubisoft Forwardot, ahol könnyen lehet, hogy több új AC is bemutatkozik, de előtte még mesélünk kicsit arról, mit is rejt Az Assassin's Creed Valhalla kemény borítása.

Hirdetés

Hatalmas világ és hatalmas álmok

Az Assassin's Creed Valhalla világához hasonlatos művészeti albumok általában mind ugyanarra a sémára épülnek fel, így ha ennek tartalmával megismerkedünk, könnyen belőhetővé válik, akár más videojátékok efféle kiadványai mit tudnak kínálni. Nem minden esetben lényeg a méret, de egy ilyen albumnál azért nem árt, ha kellően nagy oldalakon csodálhatjuk meg a különböző artokat, festményeket, vázlatokat. Szerencsére ezen a téren nem kell szégyenlősködnie az albumnak, bőven nagyobb mint például a szokványos keménykötéses képregényes kiadványok.

A kötetet az Assassin's Creed: Valhalla művészeti vezetőjének, Raphael Lacoste-nak az előszava nyitja meg, aki gyorsan kontextusba is helyezi, mi fog következni közel 200 oldalon át: a Valhalla fejlesztése során nem kizárólagosan a valóság pontos másolása volt a csapat célja, sokkal inkább az, hogy valamiféle olyan grandiózus produktum kerüljön ki a kezeik közül, ami hatással van a játékosokra, érzelmeket vált ki bennük - nem túlzás kijelenteni, hogy jó úton jártak. 

Mindenből egy kicsi

Tematikus bontásban lapozgathatjuk eztán végig a Valhalla egyes aspektusaira fókuszáló kis gyűjtéseket. Egy méretes blokkban először a karakterek következnek, rögtön az elején nyilván a főhős, Eivor, kinek ugyebár női és férfi verziója is létezik. Sokféle díszes páncélban, válogatott hajviseletekkel és tetoválásokkal gyönyörködhetünk a protagonistában. Eivor után a többi főbb karakter következik, majd rá is térünk a helyszínek közül az elsőre, a játék prológusaként szolgáló Norvégia havas tájaira. A harmadik fejezet a hajózó viking utazókat mutatja be, a negyedikben pedig már ott is vagyunk Kelet-Merciában, ahol a főhadiszállásunk is található a Valhallában. Ravensthorpe épületeinek legapróbb részletei is megmutatják magukat az elkövetkező oldalakon.

Nyugat-Mercia, Kelet-Anglia, Wessex és Northumbria mind-mind saját kis részt kapnak, ezt követően pedig jönnek a legizgalmasabb fejezetek, melyek Amerikára (talán már nem számít senki számára sem spoilernek, hogy ezt megemlítjük) és a jelenre, valamit a mitikus vonalra és az Első Civilizációra koncentrálnak. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ajánlott, de nem kötelező

Az Assassin's Creed Valhalla világa természetéből adódóan nyilvánvalóan nem egy esszenciális kiadvány, anélkül is tökéletesen tudja élvezni az ember a játékot és annak minden kiegészítőjét, hogy ott mosolyogjon ez a kötet a könyvespolcán. A sztorihoz sem ad hozzá, nem bővíti a kalandok sorát. Viszont egy esős délutánon a kanapéba süppedve igazán kivételes élmény lapozgatni benne, nézegetni azokat a művészi terveket, melyek alapján végül megszülettek a játékban megtalálható fegyverek, páncélok, szereplők, vagy akár helyszínek. 

Érdekes dolog a rajongás. És az is érdekes, miért tudja mindez feltölteni, kikapcsolni az embert. De kétségtelen, hogy képes rá, és talán ennyi elég is ahhoz, hogy örüljünk neki. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)