Hirdetés

Az Avatar folytatása megállíthatatlan a pénztáraknál

|

James Cameron újdonsága csak nemrég lépte át az 1 milliárd dolláros bevételt, máris menetel tovább.

Hirdetés

Előzetesen is biztosak voltunk benne, hogy James Cameron valami olyanon dolgozott hosszú éveken keresztül, ami megéri a várakozást, december 15-től pedig ez be is bizonyosodott, az Avatar: A víz útja ugyanis olyan látványt kínál, mint eddig még semmi, pláne IMAX-ben. Ahogyan azt a spoileres kibeszélőnkben olvashattátok, nem hibátlan a film, de mellette szól, hogy grandiózussága és atmoszférája pont azok az okok, amiért a nézők felkeresik a mozikat a pandémia kirobbanása óta. 

Bár a rendező elmondása alapján legalább két milliárd dollárt kell összeszednie a filmnek ahhoz, hogy nullszaldós legyen (és még ennél is többet ahhoz, hogy nyereséges), a statisztikák alapján nem kell félteni a franchise sorsát: A víz útja 14 nap alatt gyűjtött 1 milliárd dollárt globálisan. 

Hirdetés

Az Avatar 2 ugyanolyan hosszú pályafutásra számíthat, mint elődje, és a visszajelzések alapján folyamatosan full termekkel megy, pláne az IMAX-mozik esetében, így nem meglepő, hogy máris elérte az 1,17 milliárd dolláros összbevételt. Ezzel A víz útja a harmadik legtöbbet termelő filmmé vált a világjárvány idején, csak a Top Gun: Maverick (1,5 milliárd), illetve a trónon helyet foglaló Pókember: Nincs hazaút (1,9 milliárd) előzi. Nincs kétségünk afelől, hogy ezeket is le fogja hagyni.

Ebből közel 360 millió dollárt az Egyesült Államok tesz ki, 810 millió dollárt pedig a nemzetközi piac termelt. Ami pedig a Cameron által belengetett célt illeti, a Variety beszámolója alapján a produkcióhoz közel álló források azt állítják, hogy a rendező kissé túlzóan fogalmazott, és a nullszaldós számot inkább 1,4 milliárd dollárra kell tenni - ez a mérföldkő pedig gyorsan meglehet. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)