Hirdetés

Az egyébként is szörnyen nyitó Marvelek bevétele nagyobbat zuhant a második héten, mint eddig bármelyik MCU mozi hasonló számai

|

Ezt tényleg kevesen gondolták volna: lehet fokozni a Marvelek eddig is hatalmas bukását.

Hirdetés

Már a premier előtt sejteni lehetett, hogy nagyon rosszul fog nyitni a The Marvels, avagy a Marvelek, az MCU legújabb filmje, melyben Marvel Kapitány, Ms. Marvel és Monica Rambeau együtt szálltak szembe a kree Dar-Benn-nel. Az amerikai nyitány aztán a becsléseknél is alacsonyabb lett, és az MCU történetének leggyengébb nyitását hozta össze a Marvelek - a helyzet itthon sem volt egyébként jobb.

Persze a start, a nyitóhétvége bár sok mindent meghatároz, még nem vetíti előre betonbiztosan egy film jövőjét. Sok múlik például azon, hogy mennyire morzsolódnak le a nézők, vagyis mennyivel kevesebben vásárolnak például jegyet a bemutatót követő második hétvégén, mint az elsőn, és így mennyivel csökkent maga a bevétel. A helyzet pedig az, hogy a Marvelek ezen a téren is csúnyán leszerepelt.

Hirdetés

A hétvégékre lebontható csökkenés negatív rekordját eddig az MCU-ban A Hangya és a Darázs: Kvantumánia tartotta, itt 69,9%-kal kevesebb bevételt termelt a film a második hétvégén. A Marvelek viszont ezt is bőven alulmúlta, a csökkenés a Box Office Mojo adatai szerint ugyanis itt nem kevesebb mint 77,9%-ot tett ki, a 46 milliós első hétvége után a másodikon már mindösszesen csak 10 milliót szedett össze az USA-ban a film. Korábban soha, egyetlen MCU-s mozi esetében sem morzsolódott le ilyen gyorsan a közönség.

A nagyjából 270 millió dollárból forgatott Marvelek jelenleg világszinten 161 millió dollár bevételnél jár, ebből 65 millió termelt az Egyesült Államokban - ez azért is fontos adat, mert a bevétel legnagyobb része az USA-n belül kerül vissza a forgalmazóhoz, külföldön a mozik saját részesedése mellett még a helyi forgalmazók is leveszik a saját részüket. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)