Hirdetés

Az eredeti alkotók kiszálltak a Netflix Avatar: Az utolsó léghajlító adaptációjából

|

Egy nyílt levélben írták le, hogy kreatív különbségek miatt hagyják ott az élőszereplős Avatar projektet, mivel a stúdió nem hagyta, hogy megvalósítsák a saját víziójukat.

Hirdetés

Szerény véleményem szerint Avatar: Az utolsó léghajlító az egyik legjobb animációs sorozat, ami valaha készült, és mindig is érezhető volt, hogy a világában még rengeteg potenciál rejlik. A 2008-ban lezárult sorozat óta leginkább csak egy csapnivaló filmet kaptunk, viszont 2018-ban a Netflix bejelentette, hogy készül egy élőszereplős sorozat Aang és társainak kalandjairól. Most azonban baljós árnyak gyülekeznek a projekt körül.

Hirdetés

Az eredeti animációs film egyik alkotója, Michael Dante DiMartino osztott meg egy nyílt levelet, melyben leírja, hogy ő és alkotótársa Bryan Konietzko kiszálltak az Avatar munkálataiból, mert az egyáltalán nem olyan irányba haladt, amit ők elfogadhatónak tartottak. A sorokból kiderül, hogy a Netfilx ugyan vezető producernek és showrunnernek fogadta fel őket, de nem tartotta tiszteletben a döntéseiket és nem hagyta számukra, hogy újraálmodják a történetet.

Emiatt úgy érezték nem maradt más választásuk mint elválni a projekttől, melyet DiMartino élete legnehezebb döntésének nevez:

"És ki tudja? A Netflix élőszereplős feldolgozásában megvan a lehetőség, hogy jó legyen. A végén kiderülhet, hogy rengetegen élvezitek majd a sorozatot. De egy dologban biztos vagyok: bármilyen verzió is landol a képernyőkön, az nem az lesz, amit Bryan és én elképzeltünk vagy amit megcsináltunk volna."

Végezetül még azt is hozzátette, hogy az Avatar: Az utolsó léghajlító és az Avatar: Korra legendája nagyon fontos számára, és ez az elválás nem azt jelenti, hogy soha nem tér már vissza ezekhez a történetekhez.

A Netflix annyit fűzött a történtekhez, hogy nagyon becsülik a két alkotó munkáját és annak ellenére, hogy ők úgy döntöttek, elhagyják a projektet, a stúdió ettől még bízik a kreatív csapat munkájában. Az biztos, hogy egyelőre még nem érdemes temetni a sorozatot, hiszen jószerivel még semmit nem tudunk róla, viszont semmiképp sem szerencsés, ha munkálatok közepén két ilyen fontos személy hagyja el a fedélzetet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)