Hirdetés

Az eredeti szereplőkkel jöhet a Shrek 5, és nem csak emiatt örülhetnek az animációs filmek rajongói

|

Az Illumination elnöke, Chris Meledandri több animációs projektről is lerántotta a leplet.

Hirdetés

Nem panaszkodhat sem a DreamWorks, sem az Illumination. Előbbi tavaly decemberben küldte mozikba legújabb animációs filmjét a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság képében, amely zajos sikert aratott a kritikusok és a nézők körében is, a 90 millió dolláros büdzséjéből készült produkció globálisan közel 500 milliót termelt. Utóbbi pedig olyan közönségkedvencek után, mint A kis kedvencek titkos élete, a Minyonok és az Énekelj!, most a Nintendóval együttműködve mutatja be a Super Mario Bros filmet

A két stúdiót az Illimunation vezetője, Chris Meledandri köti össze, aki egyúttal executive producer volt a Csizmás kandúr legutóbbi kalandjánál és ilyen módon hozták szóba egy esetleges új Shrek filmmel is, amiről már évek óta pletykáltak. Meledandri most végre elárult pár konkrétumot. 

Hirdetés

Az Illumination igazgatója a Varietyvel ült le beszélgetni nemrég, és mivel egyben a DreamWorks Animation kreatív partnere is, szóba kerültek a stúdió projektjei. A Shrek 5 az elmondása alapján egyfajta rebootnak tűnik, ahol megnézik, mik azok az alapok, amiket a közönség szeretett, és miközben igyekeznek tiszteletben tartani ezeket, keményen dolgoznak azon is, hogy olyan történetelemeket és karaktereket hozzanak be, amelyek teljesen új helyekre visznek el. Az eredeti szereplőgárda pedig nagyon fontos ebben, és bár még nincs megállapodás egyikükkel sem, a színészekkel most kezdődnek a tárgyalások, mindenki lelkes, számítanak a visszatérésükre.

Meledandri nagyon izgalmasnak találta azt a megjegyzést is, amit a Szamarat megszólaltató Eddie Murphy tett korábban, miszerint ha a DreamWorks előállna egy újabb Shrekkel, arra seperc alatt rábólintana, akárcsak egy Szamár spin-offra, aki viccesebb, mint Csizmás kandúr. Amikor megkérdezték az elnököt, hogy Szamár olyan karakter-e, aki megérdemelné, hogy kapjon saját filmet, Meledandri azt válaszolta, hogy kétségtelenül, a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság kiemelkedő sikere és Murphy lelkesedése hatására pedig akár szárba is szökkenhet ez az ötletmag. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Természetesen szó esett az Illumination saját animációs franchise-airól is: A kis kedvencek titkos élete esetében éppen forgatókönyveket fejlesztenek, különböző nézőpontokból vizsgálva a létrehozott világot: az egyik például az első két film egyik szereplőjét érinti, a másik pedig egy csapatsztori lenne. Ezek mellett formálódik az Énekelj 3 is, amelyben az eddigi szereplők is láthatóak lesznek, de egy új világba kalauzol majd el minket. Bár a második rész nem teljesített rosszul (85 millió dollárból készült, 408 milliót hozott világszerte), a koronavírus-járvány miatt nem ment akkorát a mozikban, mint lehetett volna, viszont hatalmas streamingsiker volt, ők pedig nemcsak a bevételeket nézik, hanem a közönség reakcióját is. 

Ősszel pedig megpróbálkoznak egy vadonatúj IP-vel is: a Migrationt a Fehér Lótusz alkotója, Mike White írta és Benjamin Renner (Ernest és Celestine) rendezi, a Super Mario Bros. film nézői kukkanthatnak bele először. A történet középpontjában egy kacsacsalád áll, amelyben az apa biztonságban és kényelemben akar maradni a New England-i tavacskájukban, míg a feleség azt szeretné, ha felfedeznék a tágabb világot. Az ígéretek szerint érzelmes, humoros és festői szépségű lesz olyan karakterekkel és helyzetekkel, akikkel és amelyekkel könnyen azonosulhatunk. 

Végül egy újdonságba is belevágnak: rövid videókból álló sorozatotokat készítenek Pierre Coffinnal (Minyonok, Gru), szám szerint kettőt, amelyek májusban a TikTokon, majd a YouTube-on debütálnak. Az egyik a Minyonok világában játszódik, a másik viszont egy teljesen eredeti sztorit mesél el. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)