Hirdetés

Az FBI szerint Alec Baldwin meghúzta a ravaszt, amikor elsült a filmje operatőrével végző pisztoly

|

Még mindig nem került pont Halyna Hutchins tragikus halálának ügyére. Ki a felelős az elszabadult éles lövedékért, ki viszi majd el a balhét?

Hirdetés

Nem először kerül lehetetlen helyzetbe az erőszakos természetéről híres színész . A Kim Basingerrel kötött álomházassága ugyanis 2002-ben asszonyverés és lelki bántalmazás miatt dőlt dugába, hogy utána mocskos perlekedéssel folytatódjon, amelyben Baldwin nem kímélte lányát, Irelandet sem. Nem véletlen hát, hogy exfelesége a válást követően Szaddám Huszeinnek nevezte egykori férjét, aki azóta több dühkezelési terápián is részt vett - a hírek szerint nem sok eredménnyel. Így aztán sokak szerint az sem meglepő, hogy a színész képtelen felelősséget vállalni a Rust című western új-mexikói forgatásán 2021. október 21-én bekövetkezett balesetért, amely során épp az ő kezében sült el az a bizonyos pisztoly.

Baldwin ennek ellenére foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy nem ő húzta meg a ravaszt a halálos kimenetelű lövöldözős jelenetben. A színész a minap a The Chris Cuomo Project podcastben beszélt a balesetről, amelyben Halyna Hutchins, a produkció 42 éves vezető operatőre életét vesztette. A forgatás körülményeiről azóta részletes FBI szakvélemény készült, amely a következő megállapításra jutott:

"A fegyver a felvétel pillanatában működőképes volt, ám csak kibiztosított állapotban (a kakast teljesen hátrahúzva), a ravaszt meghúzva sülhetett el."

A 64 éves színész azonban mindezek ellenére is azt állítja, hogy a (kellék)fegyver hibás volt, és magától sült el. Szerinte mindezért a stábban dolgozó biztonsági főnök a felelős, hiszen ő adta az ominózus fegyvert a kezébe, amelyről ráadásul mindenki előtt kijelentette, hogy az biztonsággal használható. Baldwin felháborodva teszi fel azóta is újra meg újra a kérdést: Miért állította azt az a férfi, hogy a fegyver biztonságos, ha nem tudta biztosan? Miért nem ellenőrizte a fegyvert, mielőtt a színészek kezébe adta?

Hirdetés

A film azóta nyilvánosságra került jelenetében hátborzongató módon épp Hutchins, a későbbi áldozat volt az, aki arra kérte Baldwint, hogy rá irányítsa a fegyvert - az életszerűség kedvéért. Ha vaktöltény lett volna a csőben, a kép meglehet, tökéletesen sikerül, ám így a gyilkos golyó az operatőr mellkasán áthatolva a mögötte álló Joel Souza (rendező) vállában állt meg. A helyszínen dolgozó orvos és a jelenlévő stáb tagjai emberfeletti küzdelem árán próbálták megmenteni a földre rogyó fiatal nő életét, akit kritikus állapotban mentőhelikopterrel szállítottak az Új-Mexikói Egyetemi kórház traumaközpontjába, de Hutchins nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

Halyna Hutchins

Baldwint rettenetesen felzaklatta az eset, hiszen más felelőtlensége miatt így vagy úgy, de gyilkossá vált, a hír pedig néhány óra alatt bejárta az egész világot.

"Azt mondták, minden rendben, legyünk nyugodtak, hisz olyan fegyvereket adtak a kezünkbe, amikkel biztonságos körülmények közt próbálhatunk"

- hangsúlyozta a műsorban a színész, aki másodlagos vádlottként Guillaume Delouche-t, a fegyvermestert tette felelőssé a balesetért.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A színész, bár lassan egy év telt el a baleset óta, nem képes elviselni, hogy áldozatként tekintenek rá. Frusztrálja, hogy sajnálják és együtt éreznek vele, hiszen szerinte Hutchins az igazi áldozat, aki egy kisfiút és egy gyászoló férjet hagyott maga után. Annyira sokkolták a történtek, hogy a tragédiát követően úgy döntött, a film befejeztével a közel 90 millió forintnak megfelelő gázsijának egy részét a halott operatőr családjának adományozza, ám szándékától rögvest visszalépett, amikor megtudta, hogy az özvegy férj pert indított ellene, és őt tartja felelősnek a neje haláláért.

Baldwin szerint már nem számít, ki, mit mond, és a sajtó miként cincálja szét az ügyet. Szerinte a Hutchins-sal történt tragédia mindent felülír. A közvélemény azonban nem áll egyértelműen mellé. Sokan őszintétlennek tartják az interjúkon kicsorduló könnyeit, ahogy az is további kérdéseket vet fel, miért mondta azt a csapata egyik kellékesének, hogy mivel nem szereti a műpisztolyokat és a gumikéseket, minden vágya az, hogy valódi fegyvereket használjon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)