Hirdetés

Az Igazság Ligája miatt sem akart már Batman lenni Ben Affleck

|

Ha azt gondoljátok, hogy csak a rajongóknak okozott csalódást Az Igazság Ligája, akkor nagyot tévedtek.

Hirdetés

Nehéz vitatkozni azzal az állítással, hogy a Warner a DC-vel mindeddig sikertelenül próbálta lemásolni a Marvel filmes univerzumának dollármilliárdokat termelő receptjét. Kapkodva igyekezett tető alá hozni első, a Bosszúállókhoz hasonló csapatfilmjét, de mind a rosszfiúkra (és lányokra) koncentráló Öngyilkos osztag, mind Az Igazság Ligája képtelennek bizonyult felnőni a feladathoz, pedig az utóbbi a DC legnagyobb hőseit trombitálta össze. David Ayer filmjét a rendező állítása szerint a producerek szó szerint kiherélték, köszönőviszonyban sincs a saját víziójával, Az Igazság Ligájával viszont más a helyzet. Mint ismeretes, az utómunka közepén öngyilkos lett örökbefogadott lánya, emiatt Zack Snyder otthagyta a produkciót. A helyére érkezett Joss Whedon (ő dirigálta az első két Bosszúállók filmet) az utóforgatással, a játékidő lerövidítésével és a film hangvételének megváltoztatásával a stúdió elvárásainak megfelelően járt el, ám ennek eredményeként Az Igazság Ligája egy önmagával ellenmondásba keveredő, meghasonlott, Janus-arcú moziként sokkolta a közönséget. Sokan meg vannak róla győződve, hogy az eredeti változattal jobban jártunk volna, és kivételesen tényleg meggyőződhetünk erről, miután a Warner engedett a rajongók nyomásának, és felvállalva a befejezésével járó plusz kiadásokat, hajlandó bemutatni a híres-hírhedt Snyder Cut-ot az HBO Maxon.

Hirdetés

De nem ez az egyetlen ok, amiért mostanában megint a figyelem középpontjába került a hányatott sorsú szuperhősös produkció. A minap Ben Affleck interjút adott a GQ magazinnak, melynek munkatársa szóba hozta Batman szerepét. Affleck eredetileg még további filmekben is magára öltötte volna Bruce Wayne jelmezét, egy ideig konkrétan úgy festett, hogy ő maga rendezheti Batman szólófilmjét, de egy ponton teljesen elvesztette a lelkesedését iránta. Az Igazság Ligájával gyakorlatilag semmi mást nem tapasztalt, mint hogy egyik probléma követte a másikat. Érthető, hogy miért érezte azt, ideje továbblépni és átadni a stafétát valaki másnak, akiben még lángol a tűz és élete nagy lehetőségének tartja a szerepet.

Ez utóbbi az Alkonyat filmekben alakított szerelmes vámpír karakterének emlékét változatos produkciókban való feltűnéssel feledtetni igyekvő Robert Pattinson, míg a rendezői székben Matt Reeves foglalt helyet. 2021. június 25-én pedig kiderül, hogy minőségi cserét hajtottak-e végre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)