Hirdetés

Az új Star Wars könyvből végre kiderült, hogy mi történt Rey szüleivel

|

A Star Wars: Shadow of the Sith megválaszolta azt a kérdést, ami miatt rajongók milliói forgolódnak álmatlanul az új trilógia befejezése óta.

Hirdetés

Bár Az utolsó Jedik és a Skywalker kora igencsak megosztó volt a rajongók körében, azért Rey (Daisy Ridley), Poe (Oscar Isaac) és Finn (John Boyega) így is fontos részévé váltak a messzi-messzi galaxisnak, és valószínűleg akadnak olyanok, akiket érdekel a sorsuk. Nem véletlen, hogy a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy tavaly azt nyilatkozta, hogy visszatérhetnek, mondván "nem olyan karakterek, akiket elfelejtenénk", ráadásul van még róluk mit mesélni.

Ilyen például a Rey szüleivel kapcsolatos rejtély, akikről eleinte azt hallottuk, hogy ócskavas-kereskedők, majd kiderült, hogy a lány Palpatine unokája. Hogy pontosan kik voltak ők, mi a történetük, az nem derült ki, egészen a legújabb Star Wars regény, Shadow of the Sith megjelenéséig.

Hirdetés

Adam Christopher könyve az új trilógia előzményeként funkcionál, több mint egy évtizeddel Az ébredő Erő előtt játszódik. Ebben Luke Skywalker és Lando Calrissian egy olyan kalandba keveredik, amelyben a folytatások kulcsfontosságú szereplői, helyszínei és tárgyai is helyet kapnak, valamint a kötet megnevezi Rey szüleit és elmeséli a sztorijukat.

Visszaemlékezésekből derül ki, hogy Darth Vader hogyan segített akaratán kívül Rey apjának, a Darth Sidious-klón Dathannak megszökni Exegolból. A férfi később találkozik egy Miramir nevű ócskavas-kereskedő nővel, akibe beleszeret. A nő terhes lesz, majd miután a csöppség megszületik, Palpatine erői keresni kezdik őket, ami miatt menekülni kényszerülnek. A Shadow of the Sith itt veszi fel a fonalat. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Figyelem! Eseményleírás következik, így ha szeretnéd elolvasni később a könyvet, ne olvass tovább!

Miután a család elhagyta Jakkut, ahol az elmúlt években éltek, az Új Köztársaság pilótáinak egy csoportja segíti őket a menekülésben. A hajójuk azonban súlyosan megsérül, az egyik Új Köztársasági pilóta által ajánlott útvonalról kiderül, hogy kevésbé megbízható, mint remélték, és a sith fejvadász, Ochi of Bestoon a nyomukba szegődik. Eközben a galaxis egy másik pontján Lando tudomást szerez a nehézségeikről, és Luke-hoz fordul segítségért.

Minden igyekezetük ellenére azonban mindig egy lépéssel a család és a sithek mögött járnak, így Dathan és Miramir döntést hoz: abbahagyják a menekülést és hogy megvédjék a gyermeküket, visszatérnek a Jakura, és alkut kötnek Unkar Plutt-tal, hogy tartsa szemmel Rey-t, majd hátrahagyják őt és Plutt tippe nyomán a Pasaana bolygóra mennek, hogy ott tegyenek pontot az üldözés végére. Azt tervezték, hogy a visszatérnek a lányért, azonban ezt nem tehették meg: Jakku elhagyása után Ochi utolérte és megölte őket. A sors fintora, hogy a Luke és Lando által üldözőbe vett Ochi Pasaanára menekült elrejtőzni, ahol csapdába esett a bolygó futóhomokjában, és meghalt. 

A Star Wars: Shadow of the Sith külföldön már a boltok polcaira került, de várhatóan Magyarországon is meg fog jelenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)