Hirdetés

Batman és Joker is felbukkant az amerikai tüntetéseken

|

Az Egyesült Államok több nagyvárosában zajlanak napok óta a tiltakozások, egyes tüntetők pedig ismert képregényes karakterek jelmezeibe bújtak.

Hirdetés

Valószínűleg ti is értesültetek már arról, hogy többek között Washingtonban, New Yorkban, Philadelphiában, Atlantában, Chicagóban, Denverben, Minneapolisban vagy épp Los Angelesben is napok óta folynak az egyre durvább, erőszakba is átcsapó tüntetések. A tiltakozások azért kezdődtek el, mert az afroamerikai George Floydot egy rendőri intézkedés folyamán az egyik járőr a földre teperte, majd perceken át térdelt a nyakán, majd ennek következtében a férfi végül elhunyt. 

Hirdetés

A téma kapcsán számtalan amerikai színész, sportoló és egyéb híresség megszólalt már, hatalmas tömegek vannak az utcákon, nemrég pedig arról érkeztek felvételek, hogy bizony a képregényes karakterek is a tüntetéshullám részesévé váltak. Egészen pontosan Philadelphia városában bukkant fel egy ismeretlen férfi, aki a Christopher Nolan-féle Batman trilógiából ismert jelmezbe bújva sétálgatott a tüntetők között. Nem tisztázott, hogy miért is döntött egyébként így, nyilatkozat sem érkezett tőle, szóval valószínűleg egyszerű figyelemfelkeltésről volt szó.

Azt viszont pontosan tudni lehet, Minneapolisban ki jelent meg Joker jelmezben. Egy 36 éves bolti dolgozó, Joseph Pudwill öltötte magára a Joaquin Phoenix-féle 2019-es Joker filmben látott szettet, természetesen arcfestésekkel kiegészítve. Pudwill elmondta, hogy számára Joker a társadalmi igazságtalanság jelképévé, és a levegőben lógó tragédiák szimbólumává vált. Teljesen beleszeretett a karakterbe, és úgy érzi, ma ez a jelmez segíthet neki abban, hogy még több emberhez eljuttassa üzenetét. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)