Hirdetés

Befejeződött a Budapesten készült új Alien-film forgatása

|

Az Alien franchise következő felvonása nagy mérföldkövön van túl.

Hirdetés

Valószínűleg már soha nem fogjuk megtudni, hogy milyen lett volna a Neill Blomkamp által elképzelt Alien-film, ugyanis Ridley Scott közbelépett, és Blomkamp projektje helyett az övé valósulhatott meg, amelyet a franchise-t elindító veterán csak executive producerként támogat, nem ő rendezi. Azt a feladatot átengedte a horrorfilmekben jártas Fede Álvareznek (Gonosz halott, Vaksötét), aki Rodo Sayaguesszel (Gonosz halott, Vaksötét) együtt a forgatókönyvet is jegyzi. 

Az Alien: Romulus munkacímen futó film forgatása március 9-én kezdődött Budapesten, és most, hónapokkal később fejeződött csak be a Collider beszámolója szerint. 

Hirdetés

Kínosan ügyeltek rá, hogy semmi se szivárogjon ki a sztoriról, szóval még csak morzsákat sem tudunk a koncepcióról azon kívül, hogy a film önálló lesz, nem fog kapcsolódni ahhoz a narratívához, amit Ridley Scott az előzményekkel megalapozott (és amibe a 2017-es Alien: Covenanttel bele is bukott). A szereplőgárdát viszont ismerjük: a főszereplő - kvázi az új Ellen Ripley - Cailee Spaeny (Tűzgyűrű: Lázadás, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Easttowni rejtélyek) lesz, mellette pedig fel fog bukkanni többek között Isabela Merced (Dóra és az elveszett aranyváros, Transformers: Az utolsó lovag), Archie Renaux (Morbius, Shadow and Bone), David Jonsson (Ipar, Deep State - Háttérhatalom), Spike Fearn (Batman, Volt egyszer egy nyár) és Aileen Wu (Closing Doors) is. 

Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn, Aileen Wu és Isabela Merced
Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn, Aileen Wu és Isabela Merced

Ha minden jól megy, a film 2024. augusztus 16-án kerül világszerte a mozikba. De addig is, amíg vártok az Alien: Romulus bemutatására, teszteljétek tudásotokat az Alien-kvízünkkel vagy adjatok egy esélyt az Aliens: Dark Descent videojátéknak, érdemes. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)