Hirdetés

Befutottak az első, igencsak meglepő vélemények A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi nyitórészeiről

|

A nevesebb rajongók és az ismertebb lapok kritikusai már látták az első két részt, és be is számoltak erről a közösségi médiában.

Hirdetés

Lepörgött a Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi premiereseménye, amin a kiemelt vendégek mozivásznon nézhették meg az új sorozat első két epizódját. Mi itthon majd szeptember 2-án csatlakozhatunk a kalandhoz, de addig is finomhangolhatjuk a lelkesedésünket a nyilvánossággal megosztott korai benyomások ismeretében.

Mindenki felkészült, akkor bele is csapunk. Benne lógott a levegőben ennek az ellenkezője is, ám a legtöbb újságíró és Tolkien-rajongó elégedetten távozott a vetítésről és elismerően nyilatkozott az epizódokról. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy azért nem mindenki volt maradéktalanul boldog.

Hirdetés

Kat Moon, a TVGuide írója a következőt nyilatkozta a látottak után:

"A hatalom gyűrűi egy nagy, bátor és ambiciózus kaland, aminek első két részét imádtam. A Középföldét bemutató jelenetek gyönyörűek voltak, és kicsit sajnálom, hogy nem mindenki láthatja majd azokat egy mozivásznon."

A jóli smert szerző, Neil Gaiman (Amerikai Istenek, Elveszett Próféciák, Sandman) is ott lehetett az eseményen, és ő is nagyon élvezte a levetített epizódokat.

"Amikor még iskolás srácként megvettem a Szilmarilokat, akkor az nem az az előzménysztori volt, amire számítottam. Ez viszont az a dolog, amit annak idején akartam. Alig várom, hogy megjelenjen az egész sorozat, és teljes lelkesedéssel végignézhessem."

Neil véleményét sokan osztják, de míg egyesek A hatalom gyűrűi önálló entitásként kezelik, addig sokan úgy érzik, és ezért nem is hibáztathatjuk őket, hogy voltaképp előzménye Peter Jackson trilógiájának. Ráadásul annak tökéletes. A Folha írója például konkrétan prológusnak tartja.

"A hatalom gyűrűi igazi filmélmény. Egy tökéletes világban ezt mindenki a moziban nézhetné meg. Vegytiszta Tolkien, ugyanakkor Peter Jackson filmjeihez is szépen illeszkedik. A vizuális hatások csodálatosak, a színészi játék kiváló, és a felvezetés szertefoszlatja majd a kellemetlenül mardosó aggodalmaitokat."

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ugyanakkor nem úszta meg a premier élesebb kritikák nélkül. Többen megjegyezték, hogy az epizódok tempója nem volt hibátlan. A ScreenRant szerkesztője, Rob Keyes is hasonló problémákról számolt be a vetítés után.

"A hatalom gyűrűi jobb, mint azt a marketing anyagok alapján hinnéd, de lesz dolga azzal, hogy izgalmassá tegye a sztoriját. Grandiózus történetnek érződik, és szépen felépíti az érintett frakciókat, de a tempóval valami nincs rendben. A törpök viszont már most sokkal menőbbek, mint a Hobbit filmekben."

A Gyűrűk ura: A hatalom gyűrűi szeptember másodikán fog befutni az Amazon Prime Video streaming szolgáltatásra. Ti megnézitek majd?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)