Hirdetés

Bevittek egy kisbabát az Oppenheimer egyik vetítésre, és ettől elolvadt az internet

|

A legmeglepőbb az, hogy Christopher Nolan a legfiatalabb nézőjének figyelmét is le tudta kötni.

Hirdetés

A nézők körében gyakori tévképzetnek számít, hogy a filmek korhatár-besorolása szabálynak számít, amit tilos áthágni, pedig az nincs törvénybe iktatva, hogy egy 14 éves nem mehet be egy 18 éves kortól ajánlott vetítésre kísérő nélkül. Csupán javaslatról van szó, ami tájékoztatja az érintetteket a szakértői bizottság véleményéről az adott film megtekinthetőségével kapcsolatban.  

A Cinema City házirendje például így fogalmaz:

"A magyar törvényi jogszabályok a Magyarországra kerülő filmeket korhatárbesorolás alá kötelezik. A mozi ajánlja, de nem kötelezheti a programban feltüntetett korhatárjelölések szem előtt tartását, különösen kiskorú nézőink esetében."

Ennek értelmében tehát bármennyire is zavar minket, ha egy gyermeket visz magával a szülő egy horrorfilmre, nem tehetünk ellene semmit azon kívül, hogy magunkban véleményezzük. 

Hirdetés

Természetesen ez megosztó téma, amiről másképpen vélekednek a különböző korosztályok és a szülők/nem szülők csoportok képviselői, éppen ezért nem meglepő, hogy a világháló felbolydult, amikor kiderült, hogy valaki magával vitte a kisbabáját az Oppenheimer egyik vetítésére. Christopher Nolan legújabb rendezése 181 perces, fekete-fehér és színes jelenetek váltják egymást, rengeteget beszélnek benne és a témája sem éppenséggel könnyű, folyamatos figyelmet követel magának a film, éppen ezért sokan megdöbbentek, hogy valaki egy csecsemővel érkezett megtekinteni azt. Erről egy Matthew Turner nevű kritikus számolt be az egyik közösségi oldalon

"Nem tudom, melyik a furcsább: az a tény, hogy valaki egy valódi kisbabát hozott magával az Oppenheimer 11:50-es vetítésére néhány napja, vagy az, hogy az említett baba végig a képernyőre tapadt, nem sírt és csak párszor köhögött három óra alatt."

Az internet népe úgy reagált erre, ahogyan az elvárható volt: rengeteg humorral. Volt, aki öltönyben képzelte el a csöppséget, mint a Bébi úr című animációs film főszereplőjét, más azzal viccelődött, hogy pontosan ilyesfajta útitársat szeretne egy hosszú ideig tartó repülés közben, megint más pedig a Barbenheimerre utalva Babyheimernek nevezte el az esetet. Turner egyébként A hihetetlen családból ismert, lángra gyúlni is képes baba, Furi kapcsán rakott be gifet, szóval minden volt. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)