Hirdetés

Bezár az egyik legszebb magyarországi McDonald's, de jó okkal

|

Fél évig kell majd nélkülöznünk a Nyugati téren található műemléki épületben működő éttermet.

Hirdetés

Nem sokkal azután, hogy ismét megnyílt az első, a budapesti Régi posta utcában található magyarországi McDonald's, kezdetét veszi egy másik ikonikus egység felújítása. A cég közleménye szerint fél évre fogják bezárni a Nyugati téren található éttermet, de a felújítást követően igyekeznek megőrizni annak jellegzetes stíluselemeit.

"A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban nagyon is 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc"

- írják.

Hirdetés

A RAY-design tervei alapján a belső tér tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel, és speciális bútorelemmel újul meg. Minden komponens valódi, természetes anyagból készül, a belső pilléreket restaurátor fogja díszíteni.

Az egyik legfontosabb változás a lépcsőzetes kialakítást érinti, a kiadópult felé tartó lépcsősor ugyanis megszűnik, a födémszakaszt a bejárati padlószinthez igazítva emelik meg, a galériára és a mezzanine szintre pedig a középen, kétoldalt elhelyezkedő lépcsőkön keresztül lehet feljutni. A konyha két szintje között ételszállító szalaggal alakítanak ki kapcsolatot, a termékek útját egy üvegdobozon át a fogyasztók is láthatják. Természetesen itt is beépítik a sok más étteremben már megtalálható kioszkokat.

A megújuló Nyugati téri McDonald's látványterve
A megújuló Nyugati téri McDonald's látványterve

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)