Hirdetés

Megváltoztatja a Ragadozó madarak címét a Warner, hátha többen nézik

|

Egyelőre nem hozza a Warner által remélt nézőszámot a DC csajos csapatfilmje, ezért a stúdió tűzoltásba kezdett.

Hirdetés

Talán korai máris bukásként kezelni a Ragadozó madarakat, de tény, hogy az első hétvége összbevétele (33 millió dollár a hazai és 49,5 millió a nemzetközi piacon) jócskán elmarad a prognosztizált 110-125 milliótól. Bár a produkció büdzséje nem volt észvesztően magas, a forgatás során elégedett 82 millióra még rárakódik a forgalmazás és a marketing költsége is. A Variety becslése szerint 250-300 millió dollár után kezd el profitot termelni a film.

Hirdetés

Elemzők három okot neveztek meg, a Ragadozó madarak kudarcaként. Először is sikerült az Oscar-díj uralta hétvégén moziba küldeni Harley Quinn második kalandját, amikor rengetegen maradnak inkább otthon azt várva, kik veszik majd át az arany szobrocskákat. Másodszor a fiatalabb nézőket kizárta az R-besorolás. Végezetül pedig borzasztóan szerencsétlennek tartják a címválasztást, ami nem tette egyértelművé, hogy ez bizony az Öngyilkos osztag legnépszerűbb karakteréről szól, a többiek csak biodíszletként vannak jelen. Ha az első kettőn már nem is tud változtatni a Warner, a címet még átírhatja. És láss csodát, így is tett, ugyanis több fontos amerikai mozilánc már Harley Quinn: Birds of Prey címen hirdeti az elkövetkező napok vetítési időpontjait.

Emlékeztetőül, az eredeti cím a következőképpen hangzott: Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Magyarul sem jobb: Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása), de az igazsághoz hozzátartozik, hogy miközben a kritikusok nagyobbik hányada szereti, mi nem voltunk tőle elájulva. Tehát önkényesen kiegészíteném egy negyedik problémaforrással a szakemberek meglátását, miszerint elképzelhető, hogy azért sem nézik meg olyan sokan, mint a stúdió remélte, mert a csalódott nézők lebeszélik barátaikat és ismerőseiket a megtekintéséről.

Szerintetek elég lehet pusztán a címét megváltoztatni ahhoz, hogy sikeres legyen a Ragadozó madarak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)