Hirdetés

Borotvaélen - Avatar után öngyilkos fenyegetés

|

Nick Cassidy (Sam Worthington) ex-zsaru trükkös lépésre szánja el magát: kimászik egy hatalmas épület tetejének párkányára és azzal fenyegetőzik, hogy leugrik. Persze mindez csak elterelés!

Hirdetés

Miközben Nick szívszorító életfájdalmáról próbálja meggyőzni az összecsődült tömeget, rendőröket, tűzoltókat és volt munkatársakat, addig öccse és társai elintézik a háttérben tervezett rablást...

A nagysikerű Avatar sztárja, Sam Worthington ezúttal a Borotvaélen című thrillerben tűnik fel, és a film forgatásának izgalmas részleteiről számolt be rajongóinak: „- Nick Cassidy szerepe kihívás volt számomra, mivel félek a magasban, és a legtöbb jelenetet a párkányon valóban a Roosevelt Hotel párkányán vettük fel, 60 méter magasan Manhattan 45. sugárútja fölött.”

Worthington társaival együtt közös erővel próbálják a nézőket arra sarkallani, hogy szájtátva kövessék Nick történetét és mindeközben ne feledkezzenek el a háttérben játszódó eseményekről sem. „- A forgatás minden percében az volt a célunk, hogy lenyűgözzük a nézőket, azon dolgozunk, hogy remek filmet nyújtsunk a nézőknek. Én így tekintek a filmekre: az emberek fizetnek érte, és azt várják, hogy egy más korba vagy környezetbe röpítse őket, érezzék, hogy ott vannak és azt, hogy ami ott történik, lenyűgözi őket annyira, hogy a székhez szegezze őket és figyeljenek.”

A direktori székben ücsörgő dán származású Asger Leth viszont mosolyra húzódó szájjal gondol vissza a párkány szélén töltött forgatási időszakra és a magasságtól rettegő színésszel való közös munkára: „- Ő olyan ember, aki szeretni feszegetni a saját határait, és én is ilyen vagyok, emiatt jól dolgoztunk egymással. Tériszonya van és talán ez volt az egyik tényező, ami vonzotta ehhez a filmhez. De ez a gondolkodásmód nagyon jellemző rá: „ez igazán nehéz számomomra, úgyhogy Sam, szedjük össze magunkat is csináljuk meg.”

Természetesen minden rizikós jelenetet nem vehettek fel húsz emelet magasan, ezért megépített helyszíneken ugyanúgy forgattak, mint a valóságban. Asger Leth így kommentálta a megrendezett díszleteken való munkát: „Egyáltalán nem tudtam, hogy képesek leszünk-e átadni ugyanazt az érzést egy mesterséges helyszínen, de sejtettem, hogy ha erre bármi esély van, akkor ehhez először az eredeti párkányon kell forgatnunk. Éreznünk kellett a magasság és a veszély valóságos érzetét. Miután ezt megtettük, megdöbbentő volt számomra, hogy az idegek, az izmok, az elme emlékezete arról a bizonyos helyzetről mennyire pontosan megjelenik a mesterséges helyszínen is. Mintha valóban a 20. emeleten lennénk. Hihetetlen volt.”

A film főszereplője tehát valóban borotvaélen táncolt és hiteles alakítását február másodikán megtekinhetjük a hazai mozik kínálatában a Pro Video forgalmazásában.

További filmes hírek és cikkek a CineStar oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)