Hirdetés

Botrány árnyékolja be a Rammstein budapesti fellépését

|

Szexuális visszaéléssel vádolják a Rammstein frontemberét, Till Lindemannt.

Hirdetés

Május végén kezdetét vette a Rammstein európai turnéja, melynek egyik állomása Magyarországot is érinti. A banda eredetileg csak július 11-én lépett volna fel a budapesti Papp László Sportarénában, de olyan sokan szerettek volna jegyet váltani az eseményre, hogy a srácok végül úgy döntöttek, dupláznak, vagyis július 12-én adnak egy második koncertet.

Mostanában viszont nemcsak a koncertkörút miatt foglalkozik a német és a nemzetközi sajtó az 1994-ben alapított berlini együttessel: Till Lindemannal, a Rammstein énekesével kapcsolatban aggasztó vádak kerültek elő.

Hirdetés

A rockbanda egyik rajongója, Shelby Lynn szexuális visszaéléssel vádolja Lindemannt. Állítása szerint a vilniusi koncert után meghívták egy partira, ahol találkozott a Rammstein frontemberével, aki szexuális ajánlatot tett neki, majd agresszívan reagált az elutasításra. Az ír nő meggyőződése, hogy valamit belekeverhettek az italába, mert az este egy részéről nincsenek emlékei, holott nem fogyasztott sok alkoholt. Másnap zúzódásokkal ébredt és egész nap hányt. Ezt követően képeket posztolt a sérüléseiről, illetve feljelentést tett.

Az ő története hatására az egyik német regionális közszolgálati rádió, az NDR (Norddeutscher Rundfunk), valamint a Süddeutsche Zeitung napilap nyomozásba kezdett, és több nőt is szóra bírt, akiknek Shelby Lynnéhez hasonló élményben volt részük. Vallomásaik alapján úgy tűnik, hogy már régóta rendszeresen hívnak meg vonzó fiatal női rajongókat azzal a konkrét céllal a koncert utáni bulikra, hogy Till Lindeman ágyba vihesse őket.

Több mint egy tucatnyian számoltak be arról az újságíróknak, hogy miként vette fel velük a kapcsolatot valaki a Rammstein csapatából az Instagramon keresztül vagy a koncertek helyszínén. Az előbbiektől fényképeket kértek, az utóbbiakat helyben fotózták, filmezték, és cserébe bemehettek a színpad előtti zárt részre. Az egyikük azt mesélte, hogy vele kertelés nélkül közölték, csakis azok vehetnek részt a bulin, akik hajlandóak lefeküdni a 60 éves Lindemannal. Volt, akit nemcsak alkohollal, hanem droggal is kínáltak a partin, amin részt vett, de senki sem kérdezte meg, hogy nagykorú-e. A vádakat a WhatsAppon és az Instagramon keresztül zajlott beszélgetésekről készült képernyőfelvételek támasztják alá.

Lindemannék nem kívántak nyilatkozni a riportereknek, ehelyett a Twitteren megjelentettek egy közleményt, amelyben minden vádat tagadnak, állításuk szerint a vilniusi incidens sem történt meg, továbbá nincs tudomásuk arról, hogy bármilyen hivatalos nyomozás indult volna az ügyben. Azt egyébként később Lynn a Twitteren tisztázta, hogy ő sosem állította, hogy megerőszakolták volna, a Rammstein frontembere egy újjal sem nyúlt hozzá, elfogadta, hogy nem akar vele lefeküdni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)