Hirdetés

A Brit Filmintézet nem támogat olyan filmeket, amikben sebhelyes a főgonosz

|

A Brit Filmintézet (BFI) gy karitatív szervezet kampányához csatlakozik, akik a látható elváltozásokkal élő emberek életén szeretnének javítani.

Hirdetés

A modern filmesek egyre gyakrabban tesznek komoly erőfeszítést, hogy a blockbusterek ne olyan sematikus főgonoszokkal legyenek tele, mint a gonosz tábornokok és az őrült tudósok, de akad néhány brit szervezet, akik szerint vannak más klisék is, amiket ideje volna hátrahagynunk.

Hirdetés

A sebhelyes arcú főgonoszokról szóló diskurzust a Changing Faces nevű jótékony szervezet indította útjára, akik olyan embereknek nyújt tanácsot és másfajta segítséget, akik valamilyen, az arcukon látható elváltozással (sebhellyel, betegségtől vagy másfajta elváltozástól) élnek. A közvetlen segítségnyújtás mellett olyan kampányokat is folytatnak, amik a látható elváltozással élők elfogadását népszerűsítik, ezek közül a legújabb a Not My Villain nevet kapta és arra irányul, hogy a médiában (így mondjuk a filmekben) például ne kössék össze a sebhelyeket az gonoszsággal.

Ebben pedig támogatókra is akadtak, a filmes projekteknek pénzügyi támogatást is nyújtó Brit Filmintézet például csatlakozott hozzájuk és elhatározták, hogy a jövőben nem finanszíroznak olyan filmeket, amikben sebhelyes arcú főgonoszok szerepelnek. Emellett egy pozitív példával is szeretnének hozzájárulni a projekt sikeréhez, így a Dirty God című film készítésébe is beszálltak, ami egy, életét egy savtámadás után ismét egyenesbe hozni igyekvő nő történetét mutatja be, a főszereplője, Vicky Knight pedig maga is egy égési sérüléssel él.

Ti mit gondoltok a kampányról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)