Hirdetés

Bruce Lee anime készül, nem is akárki ötlete alapján

|

A legendás harcművész lánya az édesapja egyik híres mondata által inspirálva vágott bele az animációs sorozat elkészítésébe.

Hirdetés

Kevés olyan ember van a történelemben, akinek a nevét tényleg a világon mindenki ismeri, de Bruce Lee nagy valószínűséggel ide sorolható: a hongkongi származású harcművész nem csak zseniális és egyedi verekedős filmjeivel lett világszerte közismert, de életfilozófiája is maradandó nyomot hagyott a huszadik század kultúrájában.

Most a Deadline szerkesztősége jelentette be először, hogy a színész és harcművész lánya, Shannon Lee a pekingi Shockunit Stúdióval karöltve készíti el a House of Lee című anime sorozatot, amelynek édesapja lesz a főszereplője.

Hirdetés

Shannon Lee szerint a sorozatot apja egyik idézete inspirálta:

"Akik nem tudják, hogy a sötétségben járnak, sosem fogják keresni a fényt."

Elmondása szerint a sorozat története szerint Lee egy harcosokból álló csapatot állít össze, hogy megakadályozza a világ sötétségbe borulását. Bár elsősorban egy fantasy témájú történetre számíthatunk, a sorozatot támogató Shibuya alapítója, Emily Yang szerint ennél sokkal többről szól a House of Lee:

"Azon kaptam magam, hogy azonnal azonosulni tudtam az olyan témákkal, mint a spiritualizmus, a küzdelem a saját belső démonaink ellen és az ázsiai-amerikai mindennapok megannyi aspektusával. Ez egy nagyon személyes történet, így Shannon szeretett volna teljes kreatív kontrollt kapni. A Shibuyánál nekünk az a küldetésünk, hogy az alkotók pontosan ezt kapják meg és azonnal tudtam, hogy ennek a projektnek részese szeretnék lenni."

A House of Lee a tervek szerint 2024-ben fog megjelenni, viszont az első kedvcsináló előzetest már most is megnézhetitek:

Ugyan ez az első eset, hogy Bruce Lee a saját animációs sorozatának főszereplője lehet, már korábban is nagy hatással volt a keleti képregények és animáció világára, hiszen a 80-as évek egyik legnépszerűbb mangája, a Fist of the North Star főszereplője, Kenshiro egyértelműen Bruce Lee és Mad Max keverékeként született meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)