Hirdetés

Chewbacca angolul beszélt a Star Wars filmek forgatása alatt

|

A Star Wars filmek egyik nagy rejtélye, hogy a főszeplők mégis hogyan értik meg a wookieekat és a droidokat. Most már legalább azt tudjuk, hogy a színészeknél ez hogy működött.

Hirdetés

Peter Mayhew, aki már a Star Wars IV óta játssza Chewbaccát megosztott velünk egy apró videórészletet a Star Wars V: A Birodalom visszavág forgatásából. Az alig egyperces anyag megmagyarázza, hogy mégis hogyan értették a színészek a wookiee kiabálást.

A válasz nem atomfizika: nem volt wookiee kiabálás. A színész egyszerűen angolul (kicsit wookiee-angolul) beszélt a jelenetek alatt, valószínűleg azért, hogy ezzel segítse a többiek munkáját. Ettől függetlenül nem kevésbé fura Chewbaccát angol nyelven hallgatni.

A droidok kapcsán is hasonló a helyzet egyébként, legalábbis Charles Soule elmondása szerint. Az író felelős a Marvel Poe Dameron füzeteiért, és egy interjúban elmesélte, hogy egyébként ő is angolul írja meg BB-8 szövegeit, és csak utána váltja ki azokat pittyegésre.

Nagyon reméljük egyébként, hogy kedvenc szőrös főhősünk hamarosan visszatérhet a vászonra a Han Solo filmben, vagy a Star Wars VIII-ban. Addig nézzétek újra az eredeti trilógiát és próbáljátok meg kitalálni, hogy mikor mit mondott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)