Hirdetés

Chris Hemsworthről kiderült, hogy hajlamos az Alzheimer-kórra, egy időre felhagy a filmezéssel

|

A Thort megformáló színész új dokusorozata forgatása közben értesült arról, hogy nagy eséllyel kialakulhat nála a gyógyíthatatlan betegség.

Hirdetés

Alig két napja rajtolt el a Disney+ streaming platformon a National Geographic számára készített dokusorozat, a Határtalanul, amelyben Chris Hemsworth a hosszú és egészséges élet titkát keresi. A láthatóan jó kondícióban lévő színész az említett produkció forgatásán tudta meg, hogy genetikailag hajlamos arra, hogy kialakuljon nála az Alzheimer-kór.

Hemsworth-t a sorozat folyamán különböző, fizikailag, mentálisan és lelkileg is megterhelő helyzeteknek teszik ki, valamint jó néhány vizsgálatot is elvégeznek rajta a tudósok, beleértve genetikai teszteket is. Ezek egyike letaglózó eredménnyel járt - írja a Vanity Fair.

Hirdetés

A színész apai és anyai ágon is megörökölte az ún. APOE gént, amely jelentősen növeli a valószínűségét annak, hogy kialakuljon nála a memóriavesztéssel, demenciával, a kognitív funkciók leépülésével járó, és sajnos gyógyíthatatlan Alzheimer-kór. A tesztet végző orvos nem a kamerák előtt közölte Hemsworth-szel a hírt, mely szerint nyolcszor-tízszer nagyobb az esélye arra, hogy utolérje ez az időskori betegség, mint másoknál. A Disney felajánlotta a színésznek, hogy hagyják ki azt a jelenetet, amelyben értesül a teszt eredményéről, ám ő ezt visszautasította, mert úgy véli, hogy ezzel még inkább motiválhatja a nézőket arra, hogy figyeljenek oda az egészségükre.

Mindenesetre úgy döntött, hogy a hatepizódos sorozat forgatásának végeztével hosszabb szünetet tart, hogy több időt tölthessen a feleségével és a gyermekeivel.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)