Hirdetés

Christopher Nolan szerint Zack Snyder óriási hatással volt a szuperhősfilmekre

|

Nem akármilyen dicséretet kapott a 300, a Watchmen és a Rebel Moon rendezője.

Hirdetés

Nemrég befutott a Netflixre Zack Snyder legújabb filmje, a Rebel Moon - 1. rész: A tűz gyermeke, amely egy teljesen új, grandiózus franchise-t igyekszik teremteni az űroperák műfajában, ám egyelőre meglehetősen döcögősnek tűnik a projekt. A kifejezetten streamingre gyártott produkció ugyanis nem részesült kellemes fogadtatásban: nemcsak a Puliwood Snyder munkásságával egyébként szimpatizáló kritikusa csalódott nagyot benne, de a Metacritic összesítésében is 32 ponton áll a maximális 100-ból, mindössze 5,6 pontos felhasználói értékeléssel.

A korábban a 300-at, a Watchment és több DC-filmet is elkövető Snydernek ezért most jól eshet minden kedves szó, Christopher Nolan személyében pedig korunk egyik legnagyobbra értékelt rendezője sietett a segítségére.

Hirdetés

A legutóbb az Oppenheimerrel brillírozó, de a Batman-trilógiával a szuperhősös műfajban is maradandót alkotó direktor nemrég a The Atlanticnek nyilatkozott egy cikkhez, amely Snyder megosztó munkásságával foglalkozik. Ő és Nolan régóta barátok, akivel a 2013-as Acélemberen együtt is dolgoztak, a brit rendező pedig letagadhatatlannak tartja Synder hatását a filmiparra.

"Nincs olyan szuperhősös sci-fi film manapság, amelyben ne látnám Zack hatását. Ha megnézel egy Zack Snyder-filmet, látod és érzed a mozi lehetőségei iránti szeretetét. Azt a potenciált, hogy fantasztikus legyen, hogy a maga valóságában felfokozott legyen, hogy megmozgasson és izgalomba hozzon."

- mondta Nolan, aki úgy véli, hogy Synder a 2009-es Watchmen-adaptációjával megelőzte a korát. A direktor szerint az ugyancsak megosztó film úttörő volt abban, ahogy egy egész csapatnyi szuperhőst állított a fókuszba, és ő nagyon kíváncsi rá, hogy miként alakult volna a produkció fogadtatása, ha a 2012-es Bosszúállók után kerül mozikba.

Ezt ugyan sosem fogjuk megtudni, ám valamivel aktuálisabb a kérdés, hogy vajon a Rebel Moon is szerez-e majd annyi rajongót, mint Snyder korábbi munkái, még ha a Netflix nem is vár a válaszra, hiszen a platform már április 19-én műsorra tűzi a saga folytatását, amihez még egy előzetest is kaptunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)