Hirdetés

Darth Vader olyan erőkkel is rendelkezik, amiket a Star Wars filmekben sosem láthattunk

|

A Marvel képregényeinek köszönhetően jóval többet láthatunk Vader és Luke képességeiből. Nemrég olyan erőhasználatnak voltunk tanúi, amit sokan természetellenesnek gondolnának.

Hirdetés

Az elmúlt években a Marvel Comics képregényei megadták a Darth Vader rajongóknak, azt amit akartak. A sötét nagyúr kegyetlenül pusztíthatott a galaxisban, és a füzetek megmutathatták, hogy mit csinált a karakter azokban az években, amikről a filmek nem meséltek.

A 2017-es képregényszériában Vader például elzárkózott a világ elől, hogy A Sithek bosszúja utáni időszakban tovább erősítse kapcsolatát az Erő sötét oldalával. Ennek pedig meg is lett az eredménye.

Hirdetés

Vader ugyanis képessé vált arra, hogy kapcsolatba lépjen a túlvilággal, ahonnan elő is akarta hívni Padmé szellemét. Egykori szerelme azonban megtagadta ezt, mivel már nem látta Vaderben azt az embert, akibe anno beleszeretett.

A 2020-as Star Wars #6-ban is hasonló demonstrációt láthattunk a karaktertől. Itt A Birodalom visszavág utáni évekbe nyerhettünk betekintést, abba az időszakba, amikor Luke tovább harcolt a lázadók oldalán, annak ellenére is, hogy már ismerte apja kilétét.

Vader itt rátalált egy, a High Republic érából hátramaradt jedi bázisra, és ott felállított egy csapdát Luke-nak - aki szintén a bázist kereste. A kelepce gyakorlatialg egy személy volt az: a Grand Inquisitor, avagy Főinkvizítor, aki a Star Wars: Rebels animációs sorozat alatt lelte halálát. Valójában azonban Vader az Erővel megtagadta tőle az örök nyugalmat, és szolgálatra kényszerítette.

Nagyon úgy tűnik, hogy Darth Vader tényleg megkapta az erőt a halál felett, ami egy érdekes folytatása Anakin drámájának. Palpatine ezek szerint nem hazudott az egykori jedilovagnak, aki így tényleg "megmenthet" bárkit a haláltól, csak azt nem, akit szeretett volna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)