Hirdetés

Történelmi évet zár a Disney a filmpiacon

|

Már most világrekordot döntött a Disney a Zsivány Egyes berobbanásával, és még vége sincs az évnek.

Hirdetés

Még csak egy bő hete játsszák a mozikban a Zsivány Egyest, de már 357 millió dolláros bevételt hozott, és  még csak most kezdődik igazán a  karácsonyi őrület.

A Disney elképesztő évet zár a mozipiacon. Már nyáron átlépték az egy évre számított 5 milliárd dolláros bevételi küszöböt - ezzel a valaha volt leggyorsabban kaszált 5 milliárd rekordját döntötték meg. Novemberben még 1 milliárdot rápakoltak, amivel a saját 2015-ös egész évre vonatkozó 5,8 milliárdos rekordjukat sikerült megdönteniük. A Doctor Strange hatalmas sikere hozta meg azt a pluszt, ami a rekorddöntéshez kellett. 

Ezután következett a legújabb Star Wars-film, a Zsivány Egyes folyamatban lévő sikertörténete. A film még a várnál is jobban nyitott, a jósolt 120 millió dollár helyett 155-öt kaszált az első héten. A Disney pedig már az évi 7 milliárd dolláros összbevételt is elérte, ezzel pedig újabb csúcsot döntött meg. Tavaly az Universal 6,89 milliárdos éves bevételi rekordját adták át a múltnak.

A teljesség idénye nélkül többek között ezeknek a kiváló filmeknek köszönheti a Disney ezt a hihetetlen gazdasági évet: a már említett Doctor Strange és Zsivány Egyes, Amerika kapitány: Polgárháború, Szenilla nyomában, Vaiana, Zootropolis, valamint A dzsungel könyve

Azonban a Disney jövőre sem áll le, érkezik majd az új Star Wars, a Galaxis őrzői második része, a Karib-tenger kalózai következő epizódja és A Szépség és a Szörnyeteg is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)