Hirdetés

Lopott effektek miatt perelik a Disney-t

|

Egy cég azt állítja, hogy a Bosszúállók: Ultron kora, A galaxis őrzői és A szépség és a szörnyeteg is jogtalanul használt különleges effektekkel került a mozikba.

Hirdetés

A képi effektekkel foglalkozó Rearden többször is volt már a Disney partnere, már négy filmen is dolgoztak együtt, amiben a cég MOVA Contour névre hallgató technológiája szerepelt. A viszonyuk viszont úgy tűnik, hamar megkeseredett és a Rearden komoly pert indított a cégóriás ellen.

Hirdetés

Állításuk szerint a technológiát - amit később aztán licencelt tőlük a Disney - korábban ellopták tőlük és többek között a cégbirodalom részét képező Marvel Studios megállapodott a tolvajokkal és így tulajdonképpen jogsértő módon használták. Állításuk szerint a Bosszúállók: Ultron kora, A galaxis őrzői és A szépség és a szörnyeteg is a MOVA Contour lopott és módosított változatait használja, amiért pénzbeli kárpótlást szeretnének, de egyelőre még nem jelöltek meg konkrét összeget.

Ráadásul a három kérdéses film az engedélyük nélkül történő terjesztését, levetítését, vagy ezeknek az engedélyezését is a saját beleegyezéséhez kötné a Rearden, ami egy elég bátor húzás. A Disney eddig nem küldött hivatalos állásfoglalást a sajtónak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)