Hirdetés

Ebben az országban a Barbie film sem kerül majd a mozikba

|

A Nemzeti Filmértékelő Tanács ellentétes politikai nézetekre hivatkozott a döntést illetőleg.

Hirdetés

Az Oppenheimer mellett az idei év egyik legnagyobb, de illetve legextrémebb nyári filmes dobásának ígérkezik a Barbie - a két film egy napon kerülnek majd bemutatásra a mozikban. Minden bizonnyal nagy lesz a harc az új Nolan film, és a Margot Robbie főszereplésében érkező vígjáték között, amelyek a premierhez közeledve egyre nagyobb figyelmet kapnak. A Barbie felől azonban most rossz hírek érkeztek, már ami a vietnámi mozinézőket illeti, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy Vietnámban nem kerülhet majd sor a mozis vetítésre.

Az illetékes vietnámi filmügyi osztály főigazgatója nemrégiben arról számolt be, hogy a betiltásról a Nemzeti Filmértékelő Tanács döntött, akik egy politikailag a helyi viszonyokkal ellentétes és megosztó jelenet miatt határoztak így. A filmben ugyanis van egy rész ami egy térképet ábrázol, amely Kína területi követeléseit tartalmazza. Ennek értelmében Kína az úgynevezett "kilenc sávos vonal" határain belül történelmi okokra hivatkozva a Dél-Kínai Tenger több mint 80%-át követeli magának.

Hirdetés

Ez szembe megy a vietnámiak elképzeléseivel és annak ellenére, hogy az ENSZ vitarendező bírósága már egyértelműen állást foglalt az ügyben, melynek értelmében "kilenc sávos vonal" érvényességét nem ismerte el, a kínaiak kijelentették, hogy nem fogadják el a döntést.

A megkeresésekre a Warner Bros. egyelőre még nem reagált, azonban a sértő térkép miatt az már biztos, hogy a Barbie nem kerül majd a vietnámi mozik műsorára. A "kilenc sávos vonal" egyébként már több korábbi filmben és sorozatban is problémákat okozott. Például a DreamWorks 2019-es Jetikölykök című filmje is emiatt került tiltásra, legutóbb pedig a Sony adaptációja, az Uncharted is erre sorsa jutott. Ezek mellett még számos egyéb bírság is kiosztásra került már, illetve több sorozatot is felszólítottak egyes jelenetek törlésére.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)