Hirdetés

Egész korrektnek néz ki az Aranybulla az első előzetes alapján

|

A magyar gyártású történelmi sorozat az 1196-1241 közti időszakban játszódik, 600 millió forint állami támogatást költenek rá.

Hirdetés

Érdekes projekt az Aranybulla (vagy 1222 - Aranybulla, az alább látható trailer után ez nem egyértelmű), ami egyszerre lesz négyrészes dokusorozat és egész estés mozifilm. Előbbi formátumban úgy nézhetjük meg, hogy a filmjelenetek között történészek és szakértők mesélnek az 1196. és 1241., avagy III. Béla halála és a muhi csata közti időszak magyar eseményeiről, de a mozis változatból ezeket kivágják, az egy hagyományos történelmi film lesz.

Az Indexnek interjút adó rendező, Kriskó László elmondta, hogy rengeteg történésszel beszéltek, akik segítettek, hogy az alkotók képet kapjanak a kor szokásairól, a keresztes hadjáratokról, a hadtörténetről. Így sem tudunk mindent biztosra, de a filmesek igyekeztek a lehető leginkább objektív képet mutatni.

Hirdetés

A film több mint 1 milliárd forintból készül, ebből 600 millió állami támogatás. A szereplők között láthatjuk Trill Zsoltot (II. András), Veréb Tamást, Törőcsik Franciskát, Rátóti Zoltánt, Fenyő Ivánt és László Zsoltot. A tévés premierre decemberben kerül sor, várhatóan a Duna Televízión és egy kereskedelmi csatornán, a mozikban pedig jövő tavasszal lesz először látható.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Igaz, hogy rengeteg pénz elmegy rá (az eddigi legdrágább magyar film, a Kincsem kb. 3 milliárdot emésztett fel, a közelgő Petőfi-film költségvetése már 6,1 milliárdnál tart, de A martfűi rém például 510 millióból kijött), viszont ez legalább a minőségén is meglátszik az alábbi teaserben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)