Hirdetés

Egy nő beperelte a Netflixet és Kanye Westet, amiért szerepelt a dokumentumfilmjükben

|

A jeen-yuhs című doksi felvételeket tartalmazott róla az engedélye nélkül.

Hirdetés

Bár a Netflix lejjebb csavarja a tartalmak gyártásának tempóját, változatlanul lehetőséget ad a lelkes alkotóknak, és nem csupán játékfilmek tekintetében, dokumentumfilmek is szép számban vannak a streamingszolgáltató kínálatában, amelyek kapcsán előszeretettel hivatkoznak arra, hogy a látottak megtörtént eseményeken alapulnak. Az egyik ilyen például minden idők egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosáról, Jeffrey Dahmerről szólt, és a vállalat egyik legnézettebb tartalma lett. 

Az ilyesfajta projektekért azonban gyakran megüti a bokáját a cég. Nemrég a The Hatchet Wielding Hitchhiker című bűnügyi doksiért perelte be őket egy férfi, aki szerint a róla készült képeket a beleegyezése nélkül rakták bele a műsorba, amiért 1 millió dollárnyi kártérítést követel. De maga a dokumentumfilm tényleges szereplője, az elítélt gyilkos, Caleb Lawrence McGillvary is beperelte a Netflixet a műben való ábrázolása miatt. Ezek az ügyek még véget sem értek, máris jött egy újabb.

Hirdetés

A TMZ értesülései szerint ezúttal egy nő, bizonyos Cynthia Love indított pert Kanye West dokumentumfilmje, a jeen-yuhs miatt, az ügy pedig érinti a Netflixet és a két rendezőt, Coodie Simmonst és Chike Ozah-t is. A jeen-yuhs két évtizeddel korábbra kalauzol minket vissza, korábban nem látott archív felvételeket is tartalmaz, amelyeket abban az időben készítettek. 

Love korábban szerepelt West 2003-as "Through the Wire" című klipjében, amelyet szintén Simmons és Ozah rendeztek: a videóban táncosként látható, és a nő azt állítja, hogy mindösszesen 20 dollárt kapott azért a szerepléséért. De a pereskedés nem is emiatt megy, hanem azért, mert Love-ról készültek az említett film forgatása közben kulisszák mögötti felvételek, amelyek szerepelnek a jeen-yuhs dokumentumfilmben. Love azt állítja, hogy nem volt beszámítható állapotban, amikor beleegyezett, hogy szerepeljen a klipben, és hogy a róla készült felvételek életének egy olyan sötét fejezetére világítanak rá, amelyet már régóta próbál maga mögött hagyni - megjegyezve, hogy már majdnem 18 éven józan tudott maradni. A doksi szörnyű emlékeket idézett fel benne, és olyan ismerősei előtt is felfedte problémás múltját, akik nem voltak tisztában akkori küzdelmeivel. 

Love szerint nem keresték meg őt azzal kapcsolatban, hogy felhasználhatják-e ezeket a felvételeket, mivel Simmons állítólag egy a fiának küldött sms-ben elismerte, hogy azt feltételezték, hogy a nő azóta meghalt. Love most 30 ezer dollár kártérítést követel, ami aprópénz ahhoz a 30 millióhoz képest, amennyit a Simmons-Ozah páros állítólag kapott a jeen-yuhs rendezéséért. A Netflix egyelőre nem kommentálta a pert. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)