Hirdetés

Egy srác szerint a Stranger Things segített neki életet menteni

|

A Floridában élő 12 éves fiú a fuldokló terapeutáját mentette meg.

Hirdetés

Mióta léteznek filmek, sorozatok és videojátékok, azóta számos történetet hallottunk róla, hogy az azokban látottak miképpen befolyásolták a valóságot, pozitív és negatív irányba egyaránt - most maradjunk az előbbinél. Legutóbb a Starfieldnek köszönhetően menekült meg egy család, most pedig a Netflix nagysikerű sorozata, a Stranger Things járult hozzá egy életmentéshez. 

A People jelentése szerint egy 12 éves fiú, Austen MacMillan segíteni tudott a terapeutájának, Jason Piquette-nek, amikor az fulladozni kezdett, a srác pedig a szériát nevezte meg ihletforrásként.

Hirdetés

Austen beszámolója szerint éppen egy medencében végeztek gyakorlatot, amivel azt tesztelték, hogy mennyi időt tudnak víz alatt tölteni, azonban amikor a fiú feljött, látta, hogy Piquette elvesztette az eszméletét. Ekkor MacMillan sikeresen elvégezte az újraélesztést a terapeután. Az ABC News riportjában nyilatkozva Austen azt mondta, hogy egy sorozatból, a Stranger Thingsből leste el az újraélesztés technikáját és sikeresen alkalmazni is tudta a látottakat, ugyanis a férfi pár perc múlva magához tért, ekkorra már a fiú édesapja is hazaért, és hívta a 911-et a biztonság kedvéért. 

MacMillan valószínűleg a Stranger Things 1. évadának 8. epizódjának egyik jelenetére utalhat, amelyben Hopper (David Harbour) és Joyce (Winona Ryder) felfedezték a nő fia, Will (Noah Schnapp) látszólag élettelen testét. Ekkor próbálkoznak meg a szakszerű újraélesztéssel:

Érdemes tehát észben tartani azt a jelenetet, hiszen bármikor jól jöhet a való életben is, de van egy jópofa magyar videó is, amit az Országos Mentőszolgálat Alapítvány készített a Valami Amerika 2 szereplőivel, mely szintén egyszerűen mutatja be, hogy mit kell tenni hasonló helyzetben. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)