Hirdetés

Egy új képregényből kiderült, hogy még Joker is utálja a nácikat

|

Úgy néz ki, hogy még a bűn bohóchercege is meghúzza valahol a határt az őrületben; a fasizmus még neki sem fér bele.

Hirdetés

Az évek során megannyi DC képregényben, animációs sorozatban és filmben követhettük figyelemmel, ahogy Batman nemezise, Joker igazán megszállott és kegyetlen dolgokat visz véghez a káosz, az anarchia vagy egyszerűen csak az őrültsége jegyében. Az Injustice: Zero Year képregénysorozat legújabb füzetében azonban kiderült, hogy a nácik még nála is kiverik a biztosítékot.

Hirdetés

Az Injustice egy meglehetősen sikeres verekedős játék szériaként indult útjára, azonban később több évadnyi képregény is született belőle. A jelenleg futó Injustice: Zero Year egy előzmény a teljes történethez, mely a második világháborúban játszódik az Igazság Szövetsége működésének idején (ez lényegében Igazság Ligája elődszervezete). Az egyik jelenetben Jokernek mesélnek ezekről az időkről, és az őrült bohóc meglehetősen furcsán reagál a nácik felbukkanására a történeteben:

"Amerikai vagyok. (cezúrázott rész) utálom a nácikat! Egy őrült gyilkos vagyok, de nem egy bigott áruló."

Egy 1997-es cross-over epizódban, ahol Batman Amerika Kapitány oldalán harcol, hogy legyőzzék nemeziseiket, Jokert és a Vörös Koponyát, a bohóc már utalt arra, hogy nem kifejezetten szívleli a fasisztákat, köztük Vörös Koponyát sem, így vissza is utasítja, hogy vele dolgozzon. Mindenképp érdekes látni, hogy az írók szerint valamilyen morális gát még Jokerben is van, és nem tudjuk hibáztatni, hogy a nácikkal még ő sem tud azonosulni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)